RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

26 jan, 2022 
Kvinna kollar skeptiskt på sin man som kollar i telefonen och ser glad ut
Enligt psykologen Emma Kenny kan så kallad mikrootrohet vara tecken på att din partner inte är så engagerad i ert förhållande. Så här kan de te sig.
Annons

Vad otrohet innebär i praktiken kan givetvis skilja sig mycket mellan individer och par. Men de flesta drar nog linjen om ens partner ägnar sig kärleksfulla, intima handlingar eller har sex med en annan. Men hur ser man på mindre självklara handlingar som ligger lite på gränsen?

TV: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogenBrand logo
TV: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

Där man kanske snarare hamnar i ett läge där man börjar ifrågasätta sig själv – huruvida man är överdrivet svartsjuk eller dylikt. Här har psykolgen Emma Kenny i The Sun presenterat fem sätt människor är lite "små-otrogna" på. Gör din partner flera av dessa, kan det vara läge att ifrågasätta hen i stället.

Se också: Harmlös jobbflirt – eller känslomässig otrohet? Då går gränsen

Mikro-otrohet: 5 vanliga situationer

1. Din partner flirtar med dina kompisar eller andra

Det är inte konstigt att din partner vill lära känna dina vänner – men det kan gå till en överdrift. Märker du att du själv är närmast obefintlig i situationen kan det vara läge att fråga din partner om hur det kommer sig att det blir så. Detsamma om du märker av beteendet allmänt om ni är ute bland folk, eller att din partner fortsätter hålla kontakt med flirtiga kontakter via sociala medier.

Annons

2. Din partner nedvärderar er relation framför andra

Detta kanske inte alltid sker så att du kan höra, men om du märker att din partner pratar om er som "bara en fling" eller dylikt – så är det ett uppenbart tecken att hen inte ser att er relation kommer att bli något långsiktigt.

3. Din partner har "glömt" ta bort sig från dejtingsidor

De flesta som är fullt ut går in i en monogam relation har koll på när det kan vara läge att avregistrera sig från denna typ av sidor. Andra kanske kommer på det efter ett tag eller en tillsägning. Märker man att hen efter lång tid fortfarande har detta i gång – kan det vara ett tecken på att denne väntar på att något "bättre" ska dyka upp.

4. Din partner umgås ofta med någon hen är lite intresserad av

Om det under er relations gång på något sätt kommit fram att det funnits en en attraktion till någon person i dennes närhet, som din partner fortsätter umgås med, trots att ni nu är tillsammans – så kanske man bör i ifrågasätta varför det behovet finns.

5. Din partner håller kontakten med sitt ex eller tidigare flammor

Det finns så klart folk som separerar och blir goda vänner. Men ofta kan man märka om det handlar om en genuin vänskapsrelation eller om din partner av någon anledning har svårt att släppa sitt ex, eller känner ett behov av hens bekräftelse. Vilket som talar det inte gott för er nya relation.

Källa: The Sun
Foto: TT

Se också: 5 tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separeraBrand logo
Se också: 5 tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separera
Annons