RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Malin Berghagen om saknaden efter pappa Lasse på fars dag

13 nov, 2023 
Malin med pappa Lasse Berghagen som barn och i vuxen ålder
Malin Berghagen berättar om känslorna efter att för första gången behöva uppleva fars dag utan sin pappa.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Första året efter att man förlorat någon nära sägs på många sätt vara det värsta. Såren har ännu inte läkt och sorgen är ständigt närvarande, om än med skiftande intensitet. Dessutom behöver man med jämna mellanrum uppleva högtider och bemärkelsedagar för första gången utan den man saknar.

I söndags var det fars dag, en jobbig dag för alla som som saknar en pappa att ringa eller krama. En av alla dem är Malin Berghagen, som upplevde sin första fars dag utan pappa Lasse, som gick bort 19 oktober.

Malin Berghagen om sorgen på fars dag

Att den första av dessa dagar är just fars dag känns extra smärtsamt skriver Malin på sin blogg på MåBra.

"Allt är så konstigt… och nu väntar ett helt första år utan dig. Jag kan ju alltid prata till dig och med dig som nu men… jag hör inte vad du svarar... Allt är så tyst.

Så… ja… grattis på fars dag då. Vart du än är... Älskar dig. Malin"

Undviker andras fars dag-hyllningar

Malin skriver också att det varit svårt att fullt ut förbereda sig för känslorna, som till slut svämmade över.

Annons

”Nu sitter jag här och total-undviker instagram och facebook för att slippa se allas kärleksförklaringar om och om igen till sina pappor som bara påminner mig om att du inte är här.”

Malin skriver också att det hon saknar allra mest är alla djupa och fina samtal och beskriver den vemodiga känsla som alla som förlorat sina föräldrar kan relatera till, oavsett hur gammal man är.

"Pappa, det är en konstig känsla att inte vara någons barn längre utan bara vara någons förälder. Vem ska jag be om hjälp nu när jag är i undran? Vem ska jag be om råd som ett barn vänder sig till en förälder oavsett hur gammal vi än är?"

Foto: Privat/TT

Annons