Lasse Berghagen har gått bort – blev 78 år

19 okt, 2023 
Lasse Berghagen, en av våra mest folkkära artister, har avlidit. I närmare 60 år berörde och underhöll han oss som artist, programledare och låtskrivare.
Annons

Efter en tids sjukdom har den folkkära artisten Lasse Berghagen avlidit. Vid 11-tiden idag somnade han in och i ett mejl till TT skriver familjen:
”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”.

Under sommaren fick Lasse ställa in flera framträdanden på grund av hjärtproblem. Efter operationen i september, då en hjärtklaff byttes ut, tillstötte komplikationer och han låg nedsövd i flera veckor.

Recept.se Nyhetsbrev

Lasses långa karriär

När Lasse Berghagen var 19 år upptäcktes han av skivproducenten Curt Pettersson, då han uppträdde på en tillställning anordnad av Sveriges största nykterhetsorganisation, NTO. Sedan dess har han stått i rampljuset, och efter sig lämnar han en otrolig musikskatt på över 500 låtar.

Annons

Utöver egna klassiker som ”Teddybjörnen Fredriksson”, ”Stockholm i mitt hjärta” och ”En kväll i Juni”, har han skrivit låtar till andra artistikoner så som Sven-Ingvars, Arvingarna, Jan Malmsjö och ex-frun Barbro ”Lill Babs” Svensson. För att inte nämna 10 år som programledare för ett av Sveriges mest hyllade programformat, Allsång på Skansen.

Men Lasse uttryckte sig inte bara genom musiken. Han har även givit ut en diktsamling, en antologi och ett flertal barnböcker, bland annat ”Filippa och morfar”-serien där han själv och ett av hans barnbarn utgör huvudrollerna.

FOTO: TT

Annons