Så långt är det optimala samlaget, och så länge pågår det normalt

par som är på väg att ha sex
4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardag
0:51

Efter reklamen: 4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardag

(0:51)

Slå på ljud

Det finns många olika uppfattningar om hur länge ett samlag egentligen ska pågå. På film kan det verka som att sex varar en hel evighet. Eller i alla fall en timme eller två.

Så kan det kanske vara för någon, någon gång emellanåt. Men det är knappast så det är för de allra flesta till vardags.

500 par tog tid på sina samlag

Urologen Rena Malik upplevde att hon fick många frågor från män som oroade sig för att de antingen kom för tidigt när de hade samlag, eller att de hade fördröjd utlösning.

Experterna: Här är missarna nästan ALLA par gör i sängen

Dr Malik ansåg att många hade skev bild av sex och hur lång tid det på riktigt varar. Hon bestämde sig därför för att försöka sprida budskapet om hur lång tid ett samlag egentligen pågår. På Youtube hänvisar hon till en undersökning gjord på 500 heterosexuella par världen över.

De 500 paren hade helt enkelt tagit tid på hur länge de hade samlag. I undersökningen räknade man inte med förspel eller efterspel i tiden, utan samlaget var räknat från penetration till ejakulation. Det var den delen man tog tid på här och det är det som menas med samlag just här.

Par har sex den tid som passar just dem

Studien visar genomsnittlig tid för samlag

Studien visade några olika siffror. Till exempel att:

  • Män anser att den ideala tiden för samlag är 16 minuter.
  • Män tror att de i verkligheten har samlag runt 9 minuter.
  • Det genomsnittliga samlaget pågick i själva verket 5,7 minuter.

Hur länge ett samlag pågick varierade kraftigt mellan de olika paren – det var allt ifrån en minut upp till 55 minuter. Det varierade också mellan olika länder. I Turkiet låg till exempel ett genomsnittligt samlag på 4,4 minuter medan det i Storbritannien höll på i cirka 10 minuter.

Skillnaden mellan kvinnor och män: Därför har vi sex

Annan tid med fokus på kvinnans njutning

En annan studie, gjord på 4 000 kvinnor, visade att den optimala tiden för kvinnan, och fokus på hennes njutning, snarare vore kring 25 minuter.

Men dr Malik poängterar att det varierar från person till person och att det viktigaste är att båda parter i förhållandet är nöjda, oavsett siffror och tider.

Källa: Youtube Foto: TT

Utvald läsning