RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Dorsins insikt med sönerna: Min frånvaro i papparollen har påverkat

10 maj, 2024 
Ebba S. Dahlman
Eero Hannukainen/TT, Instagram/@hdors
Allas vår Henrik Dorsin är en av Sveriges mest folkkära skådespelare.
De flesta av oss har nog bra koll på hans karriär, men privatlivet är desto mer hemligt.
Här djupdyker vi i komikerns familjeliv med hustrun och de två barnen; sönerna Frank och Sigge!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Komikern och skådespelaren Henrik Dorsin tillhör utan tvekan Sveriges humorelit. Under de senaste decennierna har han berikat svenska tv-klimatet med bland annat rollen som Ove Sundberg i Solsidan och flertalet hyllade säsonger av humorserien Grotesco.

Han har även haft den stora äran att agera julvärd i SVT och på cv:t pryds också av en rad slutsålda föreställningar på anrika scener runtom i Sverige. Bland annat den egna Scalateatern, som Henrik med vänner tog över 2014 och numera driver i vad de kallar teaterns ”nya era”.

Ja, det yrkesmässiga detaljerna har nog de flesta svenskar koll på, men privat är Henrik Dorsin tillbakadragen och hemlighetsfull.

Här djupdyker vi i hur han träffade sin älskade Hanna, hur de fick yrkesliven att gå ihop när barnen var små – och den verkliga anledningen till varför sönerna valt skådespelarlivet.

Annons

Så träffade Henrik Dorsin hustrun Hanna

Det var när Henrik gick på teaterhögskolan som han träffade sin blivande fru Hanna, genom gemensamma vänner. Resten är, som man säger, historia.

Och historien blev en romantisk (och humoristisk) match som heter duga. Precis som Henrik jobbar Hanna nämligen i underhållningsbranschen som komiker och skådespelare.

Hon är, likt sin make, en del av humorgruppen Grotesco och har flertalet teaterföreställningar och skådisuppdrag i backspegeln. Hon har dessutom tävlat i två av våra mest populära frågesportsprogram i tv; På spåret och Alla mot alla.

Henrik Dorsin fru
Henrik Dorsin och hustrun Hanna Dorsin på röda mattan efter Sverigepremiären av filmen Åsa-Nisse – wälkom to Knohult år 2011.Charlotte Brunzell/TT

I en intervju med tidningen Hälsoliv 2018 öppnade Henrik upp om relationen med hustrun. Han lät meddela att de är duktiga på att hålla romantiken vid liv och berättade bland annat om en fin överraskning han fick av hustrun i 40-årspresent.

Annons

– Min fru gör väldigt snälla saker. Jag fyllde 40 i höstas och trodde att jag skulle vara med i Nyhetsmorgon härom helgen. När jag kom in i taxin satt tre av mina bästa vänner där och kidnappade mig. Jag skulle till London, det hade de och min fru planerat och hon hade packat väskan. Jag hade jobbat mycket och hon visste att jag behövde ha lite roligt, sa han då. Så omtänksamt!

Sommaren 2023 firade paret 15 år som gifta. Något som Hanna dokumenterade på Instagram, genom att posta tre härliga bilder från den festliga bröllopsdagen. Bland annat en bild som porträtterar deras delade kärlek för lakritspipor.

Makarna Dorsin har två barn tillsammans

Henriks och Hannas gemensamma liv har förgyllts med två barn; sönerna Frank och Sigge.

Annons

Henrik har tidigare berättat för Expressen att det var svårt att få yrkesliven att gå ihop när barnen var små, men att de fick mycket hjälp av släkten.

– Det är inte så jättelätt när man arbetar sena kvällar och helger, men vi får hjälp av mina föräldrar, svärföräldrar och vänner. Det är inget konstigt för barnen att far- och morföräldrar är väldigt närvarande, vi träffar dem mycket när min fru och jag är med också, lät han meddela 2014.

Henrik Dorsin barn och fru
Hanna Dorsin tillsammans med sönerna Sigge och Frank på säsongsinvigningen av Kolmårdens djurpark 2019.Karin Törnblom/TT

Dorsins insikt: Min frånvaro har påverkat barnen

I dag har sönerna nått tonåren och klara sig själva på ett annat sätt. Ja, de är faktiskt så pass självständiga att de redan har lovande skådespelarkarriärer – båda två!

Äldsta sonen Frank är kanske mest känd för sin roll som Eddie i SVT:s Bonusfamiljen, men han har även ett tiotal andra filmer och tv-serier på cv:t trots sina unga år.

Annons

Lillebror Sigge, som är fyra år yngre, har inte hunnit med lika mycket. En svensk kultklassiker (han hade en roll i Göta Kanal-filmen från 2022 som även Frank spelade i) och revy på teaterscenen utgör hela cv:t, men det är verkligen inte fy skam. Och vi gissar att det kommer att fyllas på inom kort.

När pappa Henrik Dorsin fick frågan om sönernas skådespelarkarriär i en längre intervju med veckotidningen Allas 2022, svarade han ärligt. Han berättar om en teori han har; nämligen att hans egen frånvaro i papparollen (till förmån för skådespeleriet) kan ha påverkat sönernas val av yrke.

– Jag har inte pushat dem. Det är kanske enda sättet för dem att få umgås med mig. Men vi har sett mycket teater och film ända sedan de var små. Vi började tidigt med klassikerna, och vi har sett teater i London, sa han då.

Kändisbarnen har vuxit upp – här är Dorsins söner i dag

Henrik värnar som sagt om privatlivet och har därför valt att inte upprätta några konton i sociala medier. Vidare förklarar han att han försöker ”ha hjärtat på rätta stället” och skydda sin egen kreativa process, utan att påverkas av kommentarer från följare. Han har förstått att det där med ilskna reaktioner tillhör vanligheten i sociala medier.

Hustrun Hanna däremot finns på Instagram och delar frikostigt med sig av privata familjebilder för att hylla både maken och sönerna.

Här nedan ser vi två hyllningsinlägg från sönernas födelsedagar. Nyfiken på att se hur de ser ut i dag? Svajpa förbi de gulliga bebisbilderna för att se:

Annons