Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Patrik Isakssons och Sofia Rågenklints äldsta son har vuxit upp

16 feb, 2023 
Patrik Isaksson och Sofia Rågenklint
Artisten Patrik Isaksson och programledaren Sofia Rågenklint hittade tillbaka till varandra kort efter skilsmässan, och fick två barn ihop innan de separerade igen.
Nu har äldsta sonen Tim blivit vuxen.
Annons
5 svenska kändisar som får barn 2023Brand logo
5 svenska kändisar som får barn 2023

Artisten Patrik Isaksson slog igenom stort 1999 när han släppte hitlåten Du får göra som du vill. Hans andra album, Tillbaks på ruta 1, toppade de svenska listorna och vann Rockbjörnen för Årets svenska skiva när det kom ut 2001.

Samma år gifte han sig med programledaren Sofia Rågenklint, känd från bland annat Go'kväll, Jakt och fiske och nu senast Fråga doktorn hälsa.

Patrik Isaksson om skilsmässan och uppbrottet

De skilde sig kort därpå, men hittade senare tillbaka till varandra. De flyttade till hennes Äppelbo i Dalarna där hon växte upp och fick sönerna Tim och Alexander Isaksson Rågenklint, som hunnit bli 18 och 16 år, innan de separerade igen efter åtta år.

– Sofia och jag skilde oss bara efter ett år, men sen blev vi ju ihop igen. Själva skilsmässan tänker jag inte ens på, jag ser inte skilsmässan som ett misslyckande. Jag led inte av att mina föräldrar var skilda. Men att separera med barn är jobbigt så klart. Egentligen – det här med varannan veckas-liv – så tror jag att barn mår bäst av att bo på ett ställe. Det jag saknar är vardagen, att göra läxor ihop. Skolan är en sån stor del av barnens liv, har Patrik Isaksson, som hittat kärleken på nytt i Linda Hedlund, tidigare berättat för Hälsoliv.

Patrik Isaksson är förlovad med fästmön Linda Heldlund.
Patrik Isaksson är förlovad med fästmön Linda Hedlund.

För lite mer än tre år sedan flyttade pojkarna med sin mamma till Skåne, något som givetvis var tufft för fadern

Annons

– Vi hade pratat om en eventuell flytt under en lång period. Först kändes det väldigt jobbigt, att ens tänka tanken att pojkarna skulle bo så långt borta. Men man får sätta sitt ego åt sidan ibland och göra det som är bäst för barnen, säger han.

Sofia Rågenklint
Sofia Rågenklint bor i Rydebäck i Skåne.

Hyllningarna till sönerna

Med bara en dags mellanrum fyllde nyligen grabbarna 18 respektive 16 år och gratulerades glatt av föräldrarna på sociala medier.

“Grattis på 18 årsdagen min älskade son som jag är så sjukt stolt över. Finns ingen som du”, skriver Patrik Isaksson om äldsta sonen.

“En ynnest att få sig dig växa som den underbara själ du är. Diskutera livet, tankar och alla drömmar som du bär.Barn, tonåring och nu vuxen. Vart tog tiden vägen? Klok, rolig, omtänksam, trygg och snäll i alla lägen”, skriver Sofia Rågenklint på Instagram.

Och yngsta sonen fick även han fina gratulationer.

“Jag tror inte det passerar en enda dag utan att du får mig att skratta. Din underbart knäppa humor, att du alltid säger exakt vad du tänker och din sköna inställning till livet”, skriver mamman.

“Snällaste finaste Alex blir 16 år idag. Grattis grattis älskade unge. Pappa är sjukt stolt över dig”, grattar pappan.

Foto: TT

Annons