Har ni det här gemensamt? Då är ni menade för varandra

Vad tänker du dig är det viktigaste i ett bra förhållande? Tillit kanske? Eller attraktion? Eller varför inte samma värderingar?

Många av oss tänker säkert att det handlar om personkemi, man måste ”klicka” – och kanske är det närmre sanningen.

Relationsexperten David Preece, även känd som The Dating Guru, menar att hemligheten bakom en långvarig och bra relation handlar om ett delat sinne för humor.

Och det är inte så konstigt. Att skratta tillsammans är ett av de främsta tecknen på attraktion, visar en amerikansk studie från University of Kansas. Ju mer vi skämtar med någon – och ju mer den andra personen skrattar åt skämten – desto högre är sannolikheten att vi är intresserade av varandra.

Genom att hitta någon som har samma typ av humor som vi själva kan vi försäkra oss om att vi alltid kommer att ha roligt ihop.

Läs även: 10 saker som påverkar om er relation kommer att hålla

– När humorn stämmer överens kan du lättare se de humoristiska sidorna i de flesta situationer, och överlag bli med avslappnad över vad livet kastar över dig. Alla gräl och rundas av och ni kommer att uppskatta varandra mycket mer, säger David Preece till Female.

Tidigare har man trott att anledningen till att kvinnor ofta nämner humor som en viktig egenskap hos män för att humor är ett tecken på intelligens. Men i den amerikanska studien granskas ett flertal studier som alla misslyckats med att påvisa en koppling mellan IQ och humorsinne. Däremot är humor ett tecken på att personen är social och extrovert.

Framför allt, tror forskarna, är humor är viktigt för sin egen skull – helt enkelt för att vi vill ha en partner vi kommer att kunna skratta tillsammans med under många år framöver.

– När ni båda kan skratta åt saker ihop kommer ni naturligt varandra närmre och blir ett starkare par, säger Preece.

Källa: Elite Daily

Foto: Thinkstock

 

Därför bör du skratta – så ofta som möjligt!

Smitta gärna andra med ditt skratt – så ger du även dem en hälsokick!

Skrattar bäst som skrattar ofta! Att brista ut i skratt är rena hälsoboosten för din kropp och själ, har forskare kommit fram till.

Läs mer: Därför bör du skratta – så ofta som möjligt!

 

 

Utvald läsning