6 viktiga saker att göra för att ett förhållande ska hålla länge

par som varit tillsammans väldigt länge håller händer
6 tips för att hålla liv i relationen
1:57

Efter reklamen: 6 tips för att hålla liv i relationen

(1:57)

Slå på ljud

Om vi fick lära oss i skolan hur man jobbar på ett förhållande och får det att fungera bättre så skulle fler par hålla ihop, det menar relationsexperten Silva Neves.

Men eftersom vi inte vet hur vi ska göra, eller kanske ens att det går, så väljer många att avsluta sina relationer istället, skriver han på Psychology Today.

Självklart ska inte alla hålla ihop, ibland är separation det bästa. Men vill man ha ett långt förhållande och är beredd att jobba för det så menar Neves att vi kan göra de här sakerna.

1 Visa uppskattning – varje dag

Du har säkert hört det förut och ändå kan man behöva påminnas. Vi tar väldigt varandra förgivet efter ett tag tillsammans. Det är lätt att haka upp sig på det som inte är så bra och då hittar man ofta mer av det …

Men att fokusera på vad som är bra, och visa lite uppskattning varje dag, kan både göra partnern glad och ge bra fokus på rätt saker.

5 enkla sätt att vara en mer hjälpsam och stöttande partner

2 Rör vid varandra ofta

Att ha fysisk kontakt, kyssas och kramas till exempel, kan kännas självklart i början men vara något som glöms av allt mer eftersom tiden går.

Det här visar att man verkligen tycker om varandra och är något som gör att man fortsätter känna närhet till sin partner.

Kyss varandra godnatt och godmorgon och ta krampauser där ni kramas länge.

3 Jobba framåt som ett team

Livet förändras hela tiden, och ni förändras också som individer. Vi hanterar också, och gör, saker olika. På olika sätt.

Det är bara att acceptera och ändå försöka förstå sin partner och komma vidare – tillsammans. Lär från varandra och hitta bra lösningar ihop.

par som fått förhållandet att hålla väldigt länge

Jobba på relationen i tid, om ni vill hålla ihop hela livet!

4 Hitta bra sätt att bråka på

Det är inte dåligt att bråka i förhållanden, det kan istället göra att man både hittar lösningar och kommer närmre varandra. Men då gäller det att bråka på rätt sätt.

Diskutera konstruktivt och lyssna på varandra. Och hitta ett bra sätt att lösa problemen på ihop.

5 tecken på att du och din partner har kommunikationsproblem

5 Strunta i sex-hetsen

Stressa inte över sex som ni kanske har hört ska hända minst en gång i veckan och då ska det vara avancerat och fantastiskt …

Prata om hur just ni vill ha det och hitta bra lösningar tillsammans.

6 Skratta tillsammans så ofta ni kan

Skratt är inte bara förlösande och härligt och vi kan må bra av att inte ta oss själva på för stort allvar. Skratta tillsammans så ofta ni kan.

Det gör livet lättare, er relation bättre och dessutom är det bra för hälsan.

Källa: Psychology Today Foto: TT

Utvald läsning