En sexlös relation – håller det i längden? Experten svarar

Ett par i en säng, kvinnan ser ledsen ut.
8 anledningar till att par slutar ha sex
0:56

Efter reklamen: 8 anledningar till att par slutar ha sex

(0:56)

Slå på ljud

För en del par kan brist på sex och intimitet skada ett förhållande och ofta leder det till en separation. Men behöver det göra det? Celeste Hirschman är terapeut och författare och för Huffpost.com berättar hon att inte alla i en sexlös relation är dömda till att separera.

Går det att vara i en kärleksrelation utan sex?

Celeste Hirschman menar att för vissa par kan sex vara en rolig aktivitet att ägna sig åt då och då men att det är inte nödvändigt för att hålla ihop relationen. Om båda parter är överens och inte tycker att sex är så viktigt kan relationen fungera. Paret kanske tycker om att hitta på andra roliga saker tillsammans och hittar en annan slags intimitet. Det viktigaste är att paret är överens.

Sexologen Kalle Norwald: Därför bör du uppskatta ditt ”tråkiga” sex

Här är expertens tips på vad du kan göra om du vill förbättra ditt sexliv

Men om du och din partner är missnöjda med ert sexliv, tappa inte hoppet. Experter säger att det finns några sätt att vända saker och ting till det bättre så länge bägge parter är beredda att lägga ner lite arbete. Det här är experternas tips på hur du förbättrar ditt sexliv:

Prata om det

Prata med din partner om hur du känner och varför du tror att ni inte har sex. Skyll inte på varann utan kommunicera ärligt och öppet.

Planera en dejtkväll

Planera en rolig eller romantisk aktivitet för bara er två. Ta bort pressen att ha sex men var öppen för möjligheten att låta det hända. Om inte annat kommer ni att gå därifrån och känna er mer känslomässigt kopplade till varandra.

Schemalägg tid för sex

Det kanske inte låter så roligt men om du inte räknar med att stämningen slår till spontant kan det vara värt att schemalägga tid för sex. Bara för att man schemalägger sex behöver det inte bli trist och förutsägbart.

Se också3 tips för underbart sex trots trötthet.

Prata med en sexolog

Om dina egna försök att ta itu med problemen misslyckats - ta professionell hjälp från en sexolog. En sexolog är en person som arbetar med rådgivning och terapisamtal vid olika sexuella problem.

Källa: Huffpost.com

Foto: TT

Utvald läsning