RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Experten: Hur ni myser kan säga en del om er relation

09 jan, 2018 
AvNanna von Knorring
Tycker du och älsklingen om att mysa? Det kan avslöja mer om ert förhållande än du kanske tror – åtminstone enligt kroppsspråksexperter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Finns det något bättre än att mysa med sin älskling? Att få lata sig, kanske kolla på en film och gosa ner sig i en varm skön säng eller soffa med sin partner en hel kväll (eller varför inte hela dagen?) är en svårslagen fritidssyssla.

Dessutom visar forskning att gos är bra för hälsan. Det frigör oxytocin som får oss att känna oss lyckligare, mer tillitsfulla och lugna samt minskar stress och skapar ett starkare band mellan två personer.

Läs också: 5 härliga anledningar till att vi borde mysa mer

Men visste du att er favoritposition att mysa i inte nödvändigtvis handlar om när ni ser tv:n bäst eller var sängen är som skönast? Enligt kroppsspråksexperten Tonya Reiman, som Elite Daily intervjuat, avslöjar er mysställning flera aspekter av ert förhållande.

Vilken ställning myser ni helst i? Här är tre vanliga ställningar – och vad de berättar om ert förhållande.

Skeden

Oavsett om du är den lilla eller den stora skeden så menar Tonya Reiman att den här mysställningen tyder på en relation som präglas av god kommunikation, ömhet och tillfredsställelse. Att skeda frigör dopamin, som är kopplat till njutning och bland annat ökar sexlusten, något som kan förklara varför ställningen ofta associeras med just sex.

Annons

Läs också: Kramas oftare så blir du friskare! 

Enligt Tonya Reiman är ställningen vanligare bland par som varit tillsammans länge, men även nykära par kan föredra ställningen efter sex om de båda känner sig bekväma i varandras sällskap.

Ansikte mot ansikte

Att mysa ansikte mot ansikte är ett tydligt tecken på en mycket intim relation, menar Tonya Reiman. Såväl nykära par som par som varit ihop en längre tid kan föredra den här ställningen, eftersom man både kan skapa och upprätthålla ett känslomässigt band tack vare ögonkontakten. Enligt kroppsspråksexperten visar par både sårbarhet och tilltro för varandra i ställningen.

På bröstet

”Att ligga med huvudet på bröstet är ett sätt att visa dominans och undergivenhet samtidigt som det är ett sätt att förevisa tillit, ömhet och kärlek”, säger Tonya Reiman till Elite Daily.

Läs också: Ju mer du gosar med din bebis desto bättre

Att man lägger huvudet på någon annans bröst visar på tillit, medan den partner som lägger armarna runt den andra får rollen som beskyddare.

Annons

***

Gosar ni aldrig ihop? Enligt Tonya Reiman är det ett varningstecken att se upp för i relationen.

”Om ett par aldrig gosar med varandra i början av ett förhållande så visar det en brist på tillit till varandra”, säger hon till Elite Daily.

Läs också: Kvinnor myser hellre med katten – än med sin partner

Även plötsliga förändringar kan innebära ett varningstecken på att relationen inte är så bra som ni kanske tror, exempelvis om ni drastiskt minskar mängden tid för mys ihop.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons