Därför är par som pratar om bajs lyckligare än andra

Ärlighet varar längst – även i badrummet!

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Du kanske brukar vänta tills din partner har gått hemifrån innan du smiter in på toa för att göra nummer två. Det skulle i alla fall aldrig falla dig in att prata med din älskade om det du gör där inne.

Men tänk om att det är så att ärlighet varar längst – också i badrummet?

Eftersom det både är så att alla bajsar och att alla förtjänar att vara lyckliga kan det vara en bra idé att börja prata om det som händer under dina allra privataste stunder inne på toaletten (och då menar vi inte all skit du scrollar förbi på telefonen).

Ärlighet viktigast för en lycklig relation

Det kanske låter konstigt, men är egentligen helt logiskt. Om ni börjar prata även om era mest innersta hemligheter kommer ni att få en bättre relation. Ärlighet rankas nämligen av de flesta psykologer som en av de viktigaste faktorerna för en lyckad relation, och kan ni inte prata om det som händer alla människor sisådär en gång om dagen kommer det att bli en aning spänt mellan er.

Tänk dig följande scenario:

Ni är på väg ut. Du behöver gå. Toaletten ligger, som brukligt, innanför hallen. Din partner är påklädd och klar. Vad vill du helst?

  1. Att hen väntar utanför toadörren, undrar varför du tar så lång tid på dig – och hör alla eventuella ljud därinifrån.
  2. Att hen sätter sig i soffan en stund alternativt väntar utomhus eftersom du berättat att du ska, ja precis, bajsa och att det kan ta en stund.

Eller det här:

Du har ätit något som sätter extra fart på tarmarna och barrikaderar dig inne i badrummet i sisådär en tjugo minuter. När du väl är färdig luktar det inte precis rosor, men din partner vill gärna gå in och duscha. Vad vill du helst?

  1. Skämmas för att det stinker därinne.
  2. Berätta att hen kanske bör vänta ett tag med att gå in, alternativt ta på sig gasmask, eftersom din mage inte alls kom överens med din middag.

Om ni vågar prata om något av det mest biologiskt naturliga kommer er relation att bli mer avslappnad, härlig och lycklig. För det vet väl alla hur svårt det är att slappna av när man behöver gå?

Foto: Shutterstock/TT

Läs mer:

Psykologen: Vill ni få bättre sexliv måste ni våga prata

Två saker ni måste prata om – för att rädda kärleken

Har din man svårt att prata känslor? Så hanterar du det

Redaktionens tips
Dela på: