RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Därför är introverta personer så bra vänner – 5 anledningar

14 jul, 2017 
AvNanna von Knorring
Har du en introvert person i din vänskapskrets? Grattis, då har du troligtvis en vän för livet! Här är fem anledningar till att uppskatta din introverta vän lite extra.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Introverta personer anses ofta felaktigt som tysta, tillbakadragna och asociala. Men i verkligheten är de bland de bästa vänner man kan ha, även om det kan ta lite längre tid att komma dem nära. Här följer fem anledningar till att introverta personer är så bra vänner.

Läs också: 13 vardagsproblem du känner igen om du är introvert

1. De är pålitliga

För introverta personer är det väldigt viktigt med tillit och därför är de själva pålitliga vänner. Om du öppnar dig för din vän om dina problem eller hemligheter behöver du inte oroa dig för att hen ska skvallra om det till någon annan kompis eller till en bekant.

2. De är bra på att lyssna

Introverta föredrar ofta att lyssna istället för att prata – och de är duktiga på det. Din introverta vän lånar inte bara sitt öra, utan ger dig även sin fulla uppmärksamhet, tänker på det du säger och kommer med råd och nya insikter.

3. De kan läsa av situationer och är förstående

Annons

Introverta personer observerar personer och situationer. Därför kan en introvert vän hjälpa dig att tolka vad någon har sagt eller gjort, vilket innebär att du alltid har en utomståendes perspektiv tillgängligt. Dessutom är introverta personer förstående vänner, eftersom de även kan tolka sina vänners beteende och handla därefter.

Läs också: 11 tecken på att du kan vara introvert – trots att du inte trodde det 

4. De lägger tid på vänskapen

En vänskapsrelation kräver precis som alla andra relationer underhåll. Introverta personer värdesätter kvalitetstid med sina vänner och prioriterar det lika mycket som den viktiga egentiden. Du kan räkna med att du kommer ha en vän som ställer upp för dig.

5. De är lojala

Det tar längre tid och kräver mer energi att lära känna en introvert person jämfört med en extrovert. Men om en introvert väljer att öppna sig för dig betyder det att hen litar på dig och anser er vänskap viktig. Introverta personer är lojala vänner som uppskattar sina nära relationer och sällan byter ut sin innersta krets lättvindigt.

Läs också: 8 saker du aldrig ska säga till någon som är introvert

Foto: Shutterstock
Källa: EliteDaily

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons