RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Christina Stielli, 59: "Dejtandet är mer lustfyllt är någonsin!"

07 sep, 2023 
Christina Stielli
Christina Stielli är singel, snart 60 – och säger att dejtinglivet nu är mer lustfyllt än någonsin! Här är hennes bästa tips till andra kvinnor.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Nu är det 20 år sedan Christinas man en dag kom hem och deklarerade att han ville skiljas. Mattan rycktes undan helt. Efter några otroligt utmanande år och mycket personligt arbete mynnade dock livskrisen ut i stor framgång, på både det personliga och det karriärmässiga planet. Christinas erfarenheter av personlig krishantering, självkänsla och livsglädje har idag gjort henne till en framgångsrik föreläsare, författare och livscoach.

4 steg: Så hittar du kärlekenBrand logo
4 steg: Så hittar du kärleken

Aldrig varit modigare

Och just det faktum att hon idag är så trygg i sig själv ser hon som den största anledningen till att dejtandet är hon lustfyllt.

– Jag har verkligen jätteroligt i mitt dejtande och jag har aldrig varit modigare.

Christina njuter av friheten, av att själv diktera villkoren och av att träffa nya människor utan att fundera över vad det ska leda till, till skillnad mot när hon var yngre.

Annons

– Vi får se vad som händer. Jag vill gärna ha en relation med en man som är trygg i sig själv och som jag kan ha ett intellektuellt och sexuellt utbyte med. Som kan bli en bästa vän. Men jag brukar säga att jag aldrig mer vill ha en man i min tvättkorg. Jag behöver ingen man. Men jag vill ha en.

Viktig inställning

Just den inställningen gör stor skillnad när man dejtar, menar Christina.

– Om du tvivlar på dig själv så är det också svårt att få någon annan att tro på dig, och om du behöver någon för att bekräfta dig själv eller för att klara dig i livet så blir det också i förlängningen en del av ditt agerande. Sen är det ju inte någon slags framgångsformel. Det finns ju många män som tycker att det är jobbigt med någon som inte behöver dem.

Var din egen bästa vän

Att vara sin egen bästa vän är så gränslöst viktigt, poängterar hon.

– Att ha överseende med sina misstag och misslyckanden, vara stolt över sig själv och respekterar sig själv. Har du den relationen till dig själv kan du också gå in i någonting där du också släpper fram lusten på många olika plan.

Annons

Apropå lust, säger Christina också att sexlivet bara blivit bättre med åren.

– Det hänger ihop med den personliga utvecklingen. Jag behöver inte bevisa någonting, jag behöver inte anstränga mig för att vara någon jag inte är. Jag kan ge mig hän och jag vet vad jag vill ha.

Christinas tre bästa tips till andra kvinnor i dejtingdjungeln

– Ge dig ut och lägg fallskärmen hemma.

– Var ärlig i vad du vill ha och vem du är.

– Ställ fem frågor till din dejt och sen är du tyst. För någon som inte ställer frågor är inte intresserad av dig. Det kan bli väldigt pinsamt. Men fortsätt inte om partnern inte är intresserad av dig. Det är han eller hon inte om de inte ställer frågor. Det finns så många härliga människor där ute att fokusera på istället.

Foto: Kristian Pohl/Rodrigo Paras

Annons