RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

7 tecken på att din chef är en oskön boss

30 aug, 2021 
Christina Schollin som Margareta Öhman i Varuhuset – en dålig chef
Blir du manipulerad av din chef på jobbet, eller kanske utskälld framför kollegorna? Här är sju tydliga tecken på att din boss är riktigt oskön.
Annons
6 saker du aldrig ska säga till din kollegaBrand logo
6 saker du aldrig ska säga till din kollega

Tyvärr finns det många av dem – chefer som kanske inte riktigt är gjorda för sitt jobb. Inte minst i tv-seriernas värld …

Kanske kommer du till exempel ihåg den iskalla Margareta Öhman i serien Varuhuset? Spelad av Christina Schollin. Ett annat exempel är Michael Scott i serien The Office, spelad av Steve Carell, som mest vill roa sig själv.

Men osköna chefer finns som sagt i verkligheten också. Här är tydliga tecken på att du råkat ut för en riktigt dålig boss.

1 Chefen manipulerar med härskartekniker

Chefen har en dold agenda och kommer att göra allt för att ta sig dit hen vill. Oavsett om det betyder att kasta dig under bussen på vägen och utnyttja dig och dina kollegor för egen vinning.

Känner du dig förvirrad, utnyttjad eller till och med rädd kan det vara en sådan chef du råkat ut för.

Annons

2 Chefen går in och pillar i ALLT

Chefen har ett stort behov av att detaljstyra in i minsta beslut och låter dig inte fatta minsta lilla beslut på egen hand. Du får knappt bestämma vad du ska äta till lunch själv.

3 Chefen talar alltid om hur det ska vara

Chefen vet alltid bäst och talar gärna om hur saker och ting ska vara – utan att lyssna på andras tankar och åsikter. Hen har alltid rätt, oavsett vad andra säger.

4 Chefen ger negativ feedback inför kollegor

Har du gjort något som chefen inte uppskattar så får du veta det med besked – det ropas ut högt och tydligt inför övriga kollegor. Eller skriks och skälls till och med när alla andra också hör.

5 Chefen lovar mycket – men levererar inte

Chefen säger att saker är på gång, de ska hända när som helst nu, och lovar hejvilt. Men du ser inga tecken på att orden förvandlas till genomförande.

6 Chefen skyller allt på andra

”Det skulle x ha gjort”, ”Det har jag inte hört något om”, eller ”Det är x:s ansvar”. Chefen kan helt enkelt inte göra fel men har inga problem att skylla allt på kollegorna.

7 Chefen pratar skit om ALLA

Chefen talar om för dig vilka sopor dina kollegor är och du kan vara lika säker på att de får höra om allt som chefen tycker att du gör fel.

Foto: TT

Annons