5 vanligaste misstagen vi gör när vi letar efter en partner

Att hitta kärleken är ingen lätt match för de flesta av oss. Kör du fullt ut med nätdejting och singel-event men träffar aldrig rätt? Eller lever du efter mottot ”är det meningen så händer det” – men det har gått flera år och ditt kärleksliv är oförändrat? Här listar kropps- och samtalsterapeuten Daniella Gordon, aktuell med boken ”Kärlek på allvar”, de vanligaste misstagen vi gör när vi letar efter en partner.

1. Du letar fel hos potentiella partnerns

Anledningen till att du ständigt letar efter bristerna är för att du  är rädd att släppa singellivet och du har inte frågat dig själv vad du verkligen vill ha. Du behöver jobba mer på dig själv och vad du vill ha av dina relationer. Om du kan vara lycklig med dig själv så kommer din relation göra dig lyckligare.

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

2. Du har svårt att ge någon en andra chans 

Du letar efter perfektion. Och du är snabb på att döma. Detta är också en försvarsmekanism för att du inte vågar släppa det trygga singellivet som du samtidigt vill bort ifrån. Ge din dejt en chans! 90 procent av dem som lever i lyckliga relationer säger att det tog minst fem dejter innan de kände att relationen hade potential.

3. Du dras till personer som inte är seriösa 

Om du inte tror att du är värd att bli älskad så ser du också till att du får rätt. Du är inte mottaglig. Om du alltid träffar personer som inte är tillgängliga utan ”försvinner”, ta reda på hur du prioriterar dig själv i relationer med andra. Om du ständigt är i förhållanden där den andra aldrig vill satsa på ert förhållande är det dags att känna efter hur mycket du värdesätter dig själv.

Läs också: Osund relation till kärlek? Här är 8 tecken 

4. Du har relationer med personer som redan är upptagna

Toxiska relationer förblindar oss från att se möjligheterna i våra liv. Vi väljer ofta att stanna kvar i en dålig relation med någon som i alla fall ger oss lite kärlek framför att vara ensamma. Att vi stannar kvar i dessa förhållanden beror på att vi inte tror att vi kan få det bättre, eller att vi tror att vi inte förtjänar riktig kärlek. Om du låter någon manipulera dig, ”använda” dig eller bete sig illa mot dig, då behöver du fråga dig själv vad din relation till din partner reflekterar i din relation till dig själv.

5. Du kommer att träffa någon om det är ”meningen”

Du väntar på att kärleken ska komma till dig istället för att skapa den. Framgång i kärlek är en investering, den kräver att du jobbar på den och kliver ur din bekvämlighetszon. Det som gör att du hittar en partner är att du hittat dig själv och faktiskt går ut och anstränger dig.

Läs också: Experten: Frågorna som ger en starkare relation

Foto: IBL

Utvald läsning