RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 tecken på att er relation kommer att hålla på lång sikt

21 mar, 2018 
AvNanna von Knorring
Vill ni hålla gnistan vid liv och få en långvarig, lycklig relation? Då gäller det att ni har rätt byggstenar i ert förhållande.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det som får en parrelation att fungera på lång sikt är sällan attributen som väcker ditt intresse i början eller det du fastnar för vid era första dejter. Istället handlar det om hur ni fungerar ihop när ni väl lärt känna varandra och blivit ett par.

”Relationer som fungerar är sådana som man har jobbat på”, skriver Barton Goldsmith, psykoterapeut, på sajten Psychology Today.

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

Vad ska man då jobba på för att få ett förhållande fungera? Här följer fem saker som många sunda, långvariga relationer har gemensamt, enligt Barton Goldsmith.

1. Ni prioriterar kvalitetstid ihop

För att kunna utveckla ett starkt band och lära känna varandra på djupet behöver ni kvalitetstid tillsammans. Lägg undan mobiler, skippa middag framför tv:n och gör något tillsammans istället. När ni har kul ihop kommer ni även vilja vara ihop mer – ett tydligt tecken på att ni två är ett bra team.

Annons

2. Ni är alltid ärliga

Partners stöttar och peppar varandra i livets med- och motgångar. I ett sunt förhållande kan ni dela med er av allt och vara ärliga, eftersom ni litar på varandra.

Läs också: Så får du en hälsosam relation – 5 tips

3. Ni har en god kommunikation

Alla vill bli sedda, hörda och förstådda – speciellt i en relation. En god kommunikation är A och O för att känna sig uppskattad och för att undvika bråk och missförstånd.

4. Ni har liknande mål

En oundviklig faktor som kan skvallra om ifall ni kommer hålla ihop eller inte. Om ni har olika tankar om var ni ska bo, om ni ska skaffa barn och vad ni ska göra i framtiden kan det bli svårt att få relationen att hålla.

Läs också: Hur ni myser kan säga en del om er relation

5. Ni har egna liv

Även om ni älskar att vara bara ni två, så menar Barton Goldsmith att sunda parrelationer ofta involverar två personer som är lyckliga både för sig själva och tillsammans och har hittat balansen mellan dessa två. Det är viktigt att ha en tydlig uppfattning av sig själv, annars riskerar man att sätta för mycket press på förhållandet.

Foto: Shutterstock

Källa: Psychology Today, MyDomaine

Annons