4 egenskaper som avslöjar en notoriskt otrogen partner

25 mar, 2022 
Man som nätdejtar på mobilen
En gång otrogen alltid otrogen, eller? Så enkelt är det inte menar otrohets och relationsexperten. Däremot finns några gemensamma egenskaper hos personer som är notorisk otrogna.
Annons
7 tecken som avslöjar en narcissist
7 tecken som avslöjar en narcissist

Är det en viss typ som alltid kommer ha dörren öppen till andra eller kan alla göra ett misstag? Låt säga att du får reda på att din partner varit otrogen i en tidigare relation, hur skulle du reagera? Många skulle nog dra öronen till sig och fundera över om de har något att oroa sig över. Men enligt en forskare på relationer och otrohet bör man inte dra alla bedragare över samma kam. Däremot finns det gemensamma mönster hos personer med lojalitetsproblem. Dessa kan vara värda att koll på om du misstänker upprepad otrohet.

4 egenskaper som bevisar att otrohet kan vara ett mönster hos din partner

1. Dålig självkänsla

Recept.se Nyhetsbrev

En tillfällig affär höjer självkänslan. Man känner sig sedd, upplyft och bekräftad för stunden men på ett omedvetet plan handlar det mer om brist på självkänsla än om lust.

Annons

— En del är otrogna bara för att bevisa sitt eget värde, för att känna att de är tillräckligt bra, eller värdiga nog - och detta kan vara ett sätt att fylla hålet som saknas inombords", säger Dr. Tammy Nelson till Well+Good.

2. Skyller sitt dåliga beteende på exet

"Ja, jag var otrogen, men det var bara för att hon aldrig lyssnade på mig ..." Bortförklaringar bör man se upp med. Det är nämligen ett vanligt drag hos den notoriskt otrogne: att inte ta ansvar för sina handlingar och val och slutligen för ett misslyckat förhållande. Särskilt oroande är det om det hens inställning för alla tidigare relationer. När man lägger all skuld på ett ex finns inte utrymme för utveckling eller sund självreflektion.

— Oavsett hur besvikna eller arga de än är, bör de sluta skylla på att deras ex 'förtjänade' affären, betonar Dr. Tammy Nelson.

3. Har svårt att "comitta"

Alla relationer är förstås inte monogama och en del vill ha det så. En öppen relation kan också vara en värdefull relation, menar experten. MEN ... om man är överens om att vara exklusiva och partnern ändå hävdar att hen behöver utrymme är det ett tecken att se upp med.

Annons

4. Har tvångsbeteenden

Att vara tvångsmässig innebär att man upprepar destruktiva beteenden så kallade tvångshandlingar för att dämpa andra typer av känslor.

— När en partner upprepar samma beteende om och om igen - som att ha sexuella eller känslomässiga affärer - då blir det tvångsmässigt, och behovet av en affär handlar inte längre om att söka kärlek eller passion, det är tvångshandlingen i sig som tagit över, säger Dr. Nelson.

Källa: Well+Good

Foto: TT

Annons