Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Vi duger – och det gör du också!

17 okt, 2018 
AvLiselotte Stålberg
MåBra:s bloggare Malin Wollin och Laila Högfeldt, med chefredaktör Liselotte Stålberg i mitten, iklädda MåBra:s kampanjtröja.
Nästan nio av tio kvinnor känner att de inte duger. Det visar en undersökning som MåBra har gjort. Vi är värda att vara mer nöjda med oss själva! Därför startar vi nu kampanjen #jagduger.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

”Varför kan jag inte gå ner de där sista kilona?” ”Jag borde egentligen träna mer!” ”Jag kunde ha varit en bättre mamma.”

Det finns så många saker vi kan ifrågasätta hos oss själva. Det finns mycket som skulle kunna vara lite bättre.

På många sätt är det bra att vi har förmågan att hitta förbättringspotential – utan den hade människan inte överlevt. Det är ju inte fel att vilja ha en smidig och stark kropp eller att önska det bästa för sina barn.

Men när fokus ligger på att hitta fel i stället för att se allt det som är bra – då blir livet onödigt tungt och hindrar oss från att utvecklas.

För ett mindre självkritiskt liv

Vi på MåBra vill förmedla inspiration och hopp. Vi vill berätta om alla möjligheter som finns. Men vi vill inte att någon ska känna att hon måste vara på ett visst sätt för att duga. Det är därför vi startar kampanjen #jagduger.

Genom kampanjen vill vi ta reda på vad det är som gör att så många känner sig otillräckliga – och vad det går att göra åt det. Därför har vi låtit göra en Sifo-undersökning där vi frågat svenskarna vad som gör oss osäkra och hur det får oss att må.

Annons

Vi vill lyfta fram kvinnor som har kastat av sig de självkritiska glasögonen – och vi vill peppa fler att göra detsamma.

Med oss har vi MåBra:s bloggare Malin Wollin och Laila Högfeldt som är färdiga med att klanka ner på sig själva och som önskar att ingen ska behöva känna sig dålig.

Häng med på vår resa mot ett härligare och mindre självkritiskt liv!

Av: Liselotte Stålberg Foto: Maria Östlin Hår- och Make up: Anna Fridh

Läs mer om självkänsla, dugande och MåBra:s kampanj här: mabra.com/jagduger

Köp Jag duger-tishan!

JagDuger-tröjan.

Var med och sprid budskapet att vi duger som vi är – och bidra till att stärka självbilden hos unga! Speciellt för kampanjen #jagduger har MåBra tagit fram en härlig t-shirt som säljs till förmån för Tjejzonen, Sveriges största stödorganisation för tjejer.

Annons

Texten är designad av fantastiska bokstavsillustratören Lise Hellström. Nu finns den att köpa i vår webbshop för 199 kr, i stl S-XL. Antalet är begränsat, så passa på innan den tar slut: Läs mer och köp här!

Är du snäll mot dig själv?

Gör vårt test här, för att se om du ställer lagom höga krav på dig själv.

Testa din självkänsla med MåBra:s unika test.
Testa din självkänsla med MåBra:s unika test.

Gå in på: mabra.com/jagduger. Där får du mer verktyg, fakta och pepp.

Bättre självkänsla – med hjälp av KBT!

kurs-sjalvkansla

Med online-programmet Bättre självkänsla får du alla verktyg du behöver för att förbättra din självkänsla och livskvalitet. Självhjälpsprogrammet är baserat på kognitiv beteendeterapi, ett vetenskapligt förankrat sätt att arbeta med beteendeförändringar och personlig utveckling. Programmet är upplagt som en kurs där du arbetar som om du besökte en kognitiv beteendeterapeut. Du arbetar i din egen takt och på dina egna villkor.

MåBra-prenumerant: 395 kronorläs mer och börja direkt här!
Icke prenumerant: 545 kronor läs mer och börja direkt här!

Du får:

  • Tillgång till programmet under 12 veckor.
  • Psykologiska verktyg för att bygga din självkänsla.
  • En egen välmåendekurva som visar din utveckling.
  • Möjlighet att ställa personliga frågor till våra psykologer (tilläggstjänst)
Annons