Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Tycker du om dig själv på riktigt? Testa din självkänsla!

08 jun, 2017 
Att kunna acceptera sig själv är en förutsättning för att må bra i livet. Det kallas självkänsla. Ofta är vi själva inte riktigt medvetna om den är god eller bristfällig. Gör vårt test – och få större insikt om hur du ser på dig själv.
Annons

Att tycka om sig själv har inget med egoism att göra. I stället är det precis tvärtom.

När vi känner kärlek gentemot oss själva kan vi acceptera oss själva som vi är, med styrkor och svagheter. Och vi kan ta hand om och trösta oss själva när vi behöver det som mest.

Att vara medkännande, tillåtande och varm gentemot sig själv innebär att man också är det mot andra. Det kallas också för att ha god självkänsla.

Läs också: 8 steg till bättre självkänsla – med Pippi power

Här är ett test, som tagits fram av terapeut Jonas Gåde, på Communicera – som ger en fingervisning om hur det står till med din självkänsla.

– Ibland är vi inte själva medvetna om huruvida vi har en bra självkänsla eller inte. Man är ju jämt i sig själv. Det är svårt att samtidigt ha distans till hur man tänker och känner. Att göra ett sådant här test gör en mer medveten om vad man har för grundsyn på sig själv, säger Jonas Gåde.

 

Testa din självkänsla – gör vårt unika test här!

Vet du hur det står till med din självkänsla egentligen?

Vill du göra testet? Klicka här!

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

 

Annons