Stressad av din personlighet? Här är 7 olika stresspersonligheter

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Många av oss känner stress på jobbet ibland, vissa oftare än andra. Och det är inte ovanligt att den här stressen inte enbart beror på för hög arbetsblastning och snabba deadlines, utan även på saker som händer i ditt privatliv. För vi är trots allt samma människor på jobbet som hemma, även om vi har olika roller. Och det går för de flesta av oss inte att stänga ute allt som händer utanför kontoret, utan istället förstärker den ena stressen den andra.

Men för vissa av oss kan stressen också bero på oss själva, eller rättare sagt våra personligheter. Vi vet sedan tidigare att vissa personlighetsdrag kan göra oss mer mottagliga för stress, som att vara omtänksam och har höga krav på sig själv, eller har svårt att säga nej.

Mary Dempcy och Rene Tihista är författarna bakom boken Stress Personalities: A Look Inside Ourselves, där de har sammanfattat sju olika personlighetstyper som de ofta mött i sina stresshanterings-workshops. Typerna är inte helt vetenskapligt förankrade, men en intressant bild att reflektera över. Här är typerna de lyckades utröna:

Behagaren

Eller ”people pleasers” – personer som alltid vill vara andra till lags och ser till andras bästa framför sitt eget. Det kanske handlar om att man tar på sig extra jobb för att underlätta för sina kollegor, eller följer med på barnens klassresor för att någon annan ska slippa och så vidare.

Över tid kan man börja känna sig bitter och ouppskattad, när man hela tiden ger och ger men inte får något tillbaka – kanske inte ens ett ”tack”.

Tidshållaren

”Internal timekeepers” kallas den här typen i boken. Det är en person som älskar kontroll, och har stenkoll på allt. De är energiska och kan lätt ta på sig lite FÖR mycket att göra, vilket kan göra att man både känner sig överväldigat och ge ångestkänslor. Till skillnad från Behagaren jobbar inte Tidshållaren hårt för att göra andra nöjda, utan för att själv känna sig kompetent och behövd.

Strebern

Den här typen är väldigt ambitiös och vill alltid vara bäst, ser till att hålla sig ”up to date” och jämför sig ständigt med andra. Det gör att de ofta ställer orimliga krav på sig själva och pushar sig till utbrändhet lätt. De blir också lätt nedslagna av andras framgångar.

Lurendrejaren

Till skillnad från typerna vi redan nämnt så jobbar inte Lurendrejaren särskilt hårt, och den kan ha svårt att inse hur hårt människor omkring jobbar för att få ihop det. De underskattar ofta hur lång tid olika uppgifter verkligen tar, och hur mycket jobb det kan behövas för att slutföra dem.

Det här är en typ som gärna prokrastinerar och skjuter upp saker, och eftersom de ogillar konfrontationer väntar de ofta med att meddela chefer eller kollegor tills det är för sent att ta sig ut gropen man grävt. Och det kan förstås vara väldigt stressande.

Kritikern

Kritikern är extremt hård mot sig själv och sätter en väldigt hög standard för sig att uppnå. De lägger alldeles för ycket tid och energi på att klanka ned på sig själva över sina brister eller tidigare misstag, vilket är totalt oproduktivt, och leder bara till en nedåtgående spiral och söndertrasat självförtroende.

Oroaren

Som namnet kanske avslöjar är det här en typ som lägger mycket av sin energi på att oroa sig för sånt som ännu inte har hänt. De trivs när allt är förutsägbart, och blir stressade av motsatsen. Därför gör de ofta upp både Plan A, B, C och D – i fall att. Det här mönstret ger stress över sånt som inte har hänt och man kanske inte kan styra över, och gör en samtidigt sämre på att hantera existerande problem och lösa saker här och nu.

Sabeltänder

Den här typen reagerar inte bra på stress, de blir lättirriterade, arga och kanske börjar droppa frätande eller förolämpande kommentarer till sina kollegor. De skapar en negativitet omkring sig som kan bli smittsam. Att ha en eller två Sabeltänder på kontoret skapar lätt en tryckt stämning och kan påverka hela teamet negativt.

De här sju typerna togs fram för att kunna urskilja olika personligheter på arbetsplatser, men de kan lika gärna ses i andra grupper eller familjer. Känner du igen dig eller någon i din omgivning i någon av dess personlighetstyper?

Källa: Psychology Today Foto: TT

Läs mer:

Det finns 16 olika psykologiska personlighetstyper – vilken är du?

Stresscoachen: Utmattning drabbar ofta de starkaste

Enda sättet att slippa utbrändhet är att sänka kraven

Äter stressen upp din tid? Satsa på notis-detox!

Redaktionens tips
Dela på: