Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Nu kan stockholmare få terapi under taxiresan

03 nov, 2014 
Quickfix för vardagsproblemen? Ett taxibolag i Stockholm erbjuder nu samtalsterapi med legitimerade psykologer under taxiresan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

På ett av Stockholms största taxibolag, Taxi Stockholm, kan man nu beställa en extratjänst i under resan: samtalsterapi.

Taxibolaget har anlitat två legitimerade psykologer och en legitimerad psykoterapeut – samtliga med inriktning mot kognitiv beteendeterapi, KBT. Dessa sitter med i taxin och det terapeutiska samtalet pågår under resans gång. ”Taxiterapeuterna” måste specialbokas, men det kostar inte mer än en vanlig taxiresa.

I kampanjen, som bland annat syns i Stockholms tunnelbana, utlovas bland annat hjälp med relationstrassel på vägen hem från parmiddagen och bot mot flygrädslan under färden till Arlanda.

Tjänsten har väckt mycket uppmärksamhet – och en hel del kritik från psykologkåren – men MåBra:s psykolog Anna Bennich Karlstedt är positiv till initiativet.

– Jag tycker att det är en rolig och innovativ idé. Det är bra att man kan nå ut brett till de som annars har svårt att få tillgång till samtalsterapi, säger hon.

Annons

Anna menar att hennes medverkan som expert i MåBra, där hon svarar på läsarfrågor om psykologi, bygger på samma tanke: att erbjuda mer lättillgänglig psykologhjälp.

– Det är inte alltid man behöver 12 terapisessioner för att lösa ett problem. Ibland kan det hjälpa en bra bit på väg att bara ha ett samtal, säger hon.

Anna Bennich Karlstedt poängterar dock att den här typen av samtalsstöd inte ska ses som ett substitut för behandling vid allvarligare besvär.

 

LÄS MER:

Testa dig själv: Är du en högkänslig HSP-person?

Starka känslor och mycket tankar utmärker den högkänsliga personen.

Misstänker du att du är en ”highly sensitive person”? Gör det här testet och få en siffra på hur känslig du är!

Läs mer: Testa dig själv: Är du en högkänslig HSP-person?

 

Ny forskning: Ditt födelsedatum kan avgöra hur du mår

Fyller du år på vintern, våren, sommaren eller hösten? Det kan påverka ditt välmående.

När på året du är född kan ha stor inverkan på ditt humör, enligt en ny studie. Kolla om ditt födelsedatum stämmer överens med forskarnas upptäckter!

Läs mer: Ditt födelsedatum kan avgöra hur du mår

 

8 saker du inte visste om dina drömmar

Både sexdrömmar och mardrömmar har något att säga dig...

Dröm sött! Men vad händer egentligen när du släcker lampan på kvällen? Här är svaret!

Läs mer: 8 saker du inte visste om dina drömmar

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Annons