Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Det avslöjar din Linkedin-profil om din personlighet

18 aug, 2021 
Linkedinprofiler kan avslöja saker om din personlighet
Det är inte bara vad du säger i din profil på Linkedin som kan visa hur du är som person. Här är fler saker som säger vem du är!
Annons
Sociala medier-detox - så lyckas duBrand logo
Sociala medier-detox - så lyckas du

Visa din Linkedin-profil och det går att säga en hel del om din personlighet, det menar i alla fall forskarna bakom en ny studie som publicerats i Journal of Research in Personality.

Till exempel kan, enligt studien, en konstnärlig profilbild signalera att du är öppen och nyfiken som person, menar Psychology Today.

Har du stort nätverk på Linkedin är du troligtvis extrovert

Har du stort nätverk kan det signalera att du är extrovert är du extrovert så är det också större chans att du har sysslat med idrott, har många olika färdigheter och att du har erfarenhet av ledarskap.

Vad som förmedlas i sin Linkedin-profil kan vara viktigt, speciellt om man söker nytt jobb. Eftersom det här är en populär nätverksplats bland rekryterare.

Annons

Ditt leende kan avslöja om du är tillmötesgående

I studien tittade forskarna på 607 profiler där personerna var 22-35 år. De listade olika element i profilen som de trodde kunde avslöja något om personligheten – klädsel, nätverk, minspel, med mera.

Sedan gjorde personerna ett personlighetstest som mätte öppenhet, samvetsgrannhet, extraversion som omfattar bland annat energi och självsäkerhet, tillmötesgående och neuroticism eller emotionell instabilitet.

Samvetsgranna personer har ofta högre betyg

Personer som var samvetsgranna, det vill säga som ofta jobbar hårt, är noggranna, ansvarsfulla och följer regler hade ofta höga betyg och fler certifieringar listade.

Hur tillmötesgående man var som person kunde ett leende på profilbilden avslöja. Ofta hade också tillmötesgående lagarbete och/eller grupparbeten listade bland kompetenser.

När det gäller att vara neurotisk var det svårare att utläsa genom profilerna, enligt forskarna. Möjligen kunde leenden vara en indikator men ett samband man såg var att personer som sportat mycket som yngre ofta hade mindre neurotisk och mer stabil personlighetstyp.

Källa: Psychology Today Foto: TT

Annons