QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Oväntade vanor lyckliga personer ofta har gemensamt

06 aug, 2021 
Många gånger krävs det små förändringar för ett mer följsamt liv. Men hur bör man egentligen tänka och agera för att skapa en lyckligare vardag? Spana in tipsen nedan!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separeraBrand logo
5  tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separera

Drömmer du om ett lyckligare liv, men har svårt att släppa negativa tankemönster? Här är sju exempel på vanor som lyckliga personer ofta anammar:

1. De lär av sina misstag

En gemensam nämnare för lyckliga människor är att de ser sina misstag som något värdefullt. För även om vi gör vårt bästa är snedsteg en oundviklig del av livet.

Så, när något går fel: Betrakta det som en möjlighet att växa och bli en ännu bättre version av dig själv, i stället för att se det som världens undergång och något du har svårt att släppa.

2. De loggar ut från sociala medier

Ett enkelt knep för en mer glädjefylld vardag: Minimera tiden på Instagram, Facebook och Twitter. Att titta på bilder på andras fantastiska måltider gör dig inget gott. Använd i stället tiden till att läsa en bok, ringa en vän eller lägga en ansiktsmask.

Annons

Mindre tid på sociala medier ger dig möjlighet att leva ditt eget bästa liv istället för att leva genom andra.

3. De låter inte småsaker förstöra deras dagar

Du spiller kaffe på din skjorta, missar bussen eller glömmer plånboken. Ja, alla har dåliga dagar där irritation och ilska är normala reaktioner. Men, försök att inte låta de negativa känslorna ta över hela din dag.

Genom att lära dig släppa småsaker som inte går att kontrollera frigörs tid till att fokusera på sådant som faktiskt är bra.

4. De tillåter sig att ta pauser

Ibland är livspusslet svårt att få ihop, men oavsett hur fullspäckat ditt schema är bör du försöka ta pauser. Det gör nämligen susen för måendet och produktiviteten. Många gånger räcker det med fem minuters vila för att du ska känna dig mer pigg och glad.

5. De skyller inte på det förflutna

I stället för att tänka på sådant som gått fel i ditt förflutna, kan du göra tiden mer meningsfull genom att fokusera på det du har framför dig. När du är positiv och tänker på saker du kan åstadkomma, kan du hitta ett lugn i sådant som kanske inte gått din väg.

6. De är ärliga

Lögner orsakar stress och ångest, det går inte att komma ifrån. Livet är för kort för att inte leva ärligt, glöm aldrig det.

7. De jämför sig inte med andra

Allas liv ter sig annorlunda, och när du fastnar i att jämför dig med andra tar du bort fokus från dina egna framsteg. Försök släppa taget om svartsjukan och du kommer snabbt märka hur känslan av välbefinnande ökar.

Artikelinspiration: Popsugar

Foto: TT

Annons