Kvinnor är bättre än män på att göra flera saker samtidigt

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Många bollar i luften, en hel del järn i elden – och så en tvättmaskin igång samtidigt. Känner du igen dig? Sannolikt om du är en kvinna, för vi är betydligt bättre än män på att göra saker samtidigt. I alla fall om man ska tro forskare vid universitetet i Glasgow.

Där testade man den välkända teorin om att kvinnor har bättre simultanförmåga än män, både i labmiljö och ute i verkliga livet.

Först lät man 120 män och lika många kvinnor testa hur snabbt de kunde växla mellan två enklare uppgifter som utfördes på dator. Sedan mättes hur reaktionstiden förändrades om testpersonerna skulle utföra en eller fler uppgifter samtidigt.

Båda könen reagerade långsammare när de fick fler uppgifter att göra, men männens reaktionshastighet sjönk betydligt mer än kvinnornas.

Vardagstestet gick ut på att hitta ett försvunnet föremål, lösa några enklare matematiktal samt hitta till en resturang via en karta. Där kammande kvinnorna återigen hem segern genom att ha bättre strategier för att lösa sina uppgifter.

–  Kvinnornas var överlägsna männen när det gällde att planera och överblicka situationen, säger professor Keith Laws som ledde studien.

Källa: Daily Mail

 

Läs också: 

Kvinnan är det starkare könet – 8 bevis

Titta, här är kvinnor starkare än män!

Ny studie: Kvinnor ÄR bättre bilförare

Redaktionens tips
Dela på: