Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Hemligheten som gör dig lyckligare

09 apr, 2016 
så blir du lyckligare
Lycka är ren matematik. I en ny studie har forskare kunnat ta fram en formel som kan förutspå dina lyckonivåer.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Behöver du mer lycka i ditt liv? Då ska du sänka dina förväntningar.

Hur lycklig du är handlar inte om vilket fantastiskt liv du har, utan om hur mycket bättre eller sämre det är jämfört med vad du förväntat dig. Det har forskare vid University of Cambridge i Storbritannien kommit fram till, efter en studie där de granskat människors hjärnor med magnetkameror.

Det ligger alltså en hel del sanning i uttrycket ”det är inte hur du har det, utan hur du tar det”. Sänk förväntningarna på livet och du kommer att bli lyckligare. Forskarna har till och med tagit fram en formel för att kunna beräkna fenomenet.

Om avancerade matematiska ekvationer inte är din grej kan du nöja dig med att komma ihåg budskapet: Dina lyckonivåer beror på din inställning till det som händer.

Därmed inte sagt att du ska gå runt och tänka att allt kommer gå åt skogen, eller att du inte får känna dig förväntansfull. Du kan absolut se fram emot en fest på lördag – det är ju en sorts lyckokänsla i sig – men du behöver inte tänka att det ska bli den roligaste festen du någonsin har varit på.

 

LÄS MER:

Sov naken – för ett lyckligt äktenskap!

Brukar du och din partner sova nakna? Grattis – då har ni troligen ett lyckligt äktenskap. Åtminstone om man får tro en ny engelsk studie.

Läs mer: Sov naken – för ett lyckligt äktenskap!

 

Tänk dig pigg, stark och lycklig!

Utnyttja tankens kraft för att nå dit du vill – och du kan komma hur långt som helst. MåBra listar knepen som får dig att tänka på rätt sätt!

Läs mer: Tänk dig pigg, stark och lycklig!

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Annons