Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Forskare: Träna bort depp och utbrändhet!

02 mar, 2012 
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ibland är motion bästa medicinen! Nya studier visar ett tydligt samband mellan sunda motionsvanor och minskad risk att drabbas av depressioner och utbrändhet.

Det är forskare vid universitetet i Tel Aviv som presenterar slutsatsen efter att ha studerat 1 600 personer under 9 år. Deltagarna delades in i olika kategorier beroende på sina motionsvanor. Det resulterade i fyra grupper, från personer som inte tränade alls till entusiaster som motionerade minst fyra timmar per vecka.

Forskarna noterade att sannolikheten för psykiska problem minskade när graden av fysisk aktivitet i gruppen ökade. Antalet personer som drabbades av depression eller utbrändhet under testperioden var högst i gruppen icke-motionärer. Men redan vid 2,5 timmars träning per vecka kunde man se skillnad i psykisk hälsa mellan deltagarna som tränade kontra dem som inte motionerade alls.

Och de personer som var aktiva 4 timmar per vecka hade hälften så stor risk att drabbas av psykiska besvär jämfört med gruppen som inte tränade överhuvudtaget.

Vår personliga tränare Katarina Woxnerud är inne på samma spår. Läs mer på hennes blogg!

Källa: Tidningen Du&Jobbet

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

Annons