Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Fitnessbloggarens briljanta svar på tal efter hatkommentaren om hennes celluliter

18 aug, 2017 
Thowe Wagner Larsson
På sociala medier är vi vana vid att se samhällsideala kroppar där varken celluliter, ålderstecken eller runda magar existerar. När fitnessbloggaren Jessi Kneeland publicerade en bild på hennes celluliter möttes hon av hat och avsky – men hon tacklade trollen på helt rätt sätt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Jessi Kneeland är en amerikansk fitnessbloggare och jobbar bland annat som body image coach, fritt översatt till kroppsbilds-coach. För hennes 18 000 följare på Instagram visar hon stolt upp bilder på sin kropp som andra kanske inte skulle känna sig bekväma med.

Under en bild skriver hon: ”Igår hade jag en magtröja och tights med låg midja på mig på gymmet. Inte för att min mage var ”platt nog” just då utan för att jag helt enkelt ville. Du måste inte ”förtjäna” rätten att bära vissa klädesplagg, precis som du inte ”förtjänar” rätten att acceptera och omfamna din kropp precis som den är idag. Det handlar om val, inte belöningar! Och alla som säger något annat är fortfarande fast i lögnerna som samhället sprider om kvinnokroppen.”

Läs också: 11 myter och sanningar om celluliter

Att Jessis peppande inlägg behövs märks inte minst på att hon får hatkommentarer när hon visar upp bilder som vi inte är vana vid att se i sociala medier.

Annons

I bilden nedan visar hon stolt upp sina celluliter och beskriver dem som sina ”små söta gropar”. Hon skriver att hon ser dem som en naturlig och hälsosam dekoration på hennes kropp och att det finns ingenting objektivt kring åsikter som att celluliter är äckliga eller att det är mer attraktivt med en slimmad kropp. Hon försöker också att peppa kvinnor som tycker celluliter känns jobbigt att visa upp:

– Vi kan ändra hur vi ser på saker och ting genom att avbryta våra gamla tankar och utmana dem, lägga märke till hur de påverkar oss, förändrar sättet vi visar upp oss på och hittar nya saker som påverkar oss på ett mer positivt sätt.

Inlägget blev snabbt populärt och möttes av många positiva hejarop – förutom några få. En kille skrev: ”Linda in det hur du vill, men att ha ohälsosamt kroppsfett som du har är inte naturligt, det beror antingen på att du äter eller brukade äta ohälsosamt och att din kropp har samlat på sig fettet. Sluta äta skitmat och bränn mer kalorier så försvinner det!”

Annons

Läs också: 10 kroppspositiva saker alla borde lära sina barn

Jessi Kneeland reagerade på helt rätt sätt. Hon publicerade då bilden nedan som visar hennes överkropp tillsammans med hatkommentaren och skrev: ”Haha, den här hatkommentaren fick jag på bilden jag publicerade imorse. Sorry killen, men jag förstod inte att jag hade celluliter för att jag var FÖR FET! Men det är lugnt, jag och mitt ”onaturliga, ohälsosamma kroppsfett” sitter här och hjälper kvinnor förstå att det finns INGENTING fel med celluliter (eller något annat på deras kroppar!) och att troll som du är ignoranta och outbildade.”

Slutligen publicerade hon bilden nedan där hon skriver att en kvinnas kropp inte finns här för att den ska bli uttittad, dömd, jämförd, kritiserad eller ens beundrad. En kvinnas kropp är en plats för liv och existerar för att kvinnor ska kunna leva sitt liv fullt ut.

Tack Jessi, för att du vågar stå upp för ett sunt ideal!

Annons