Då infaller värsta tidpunkten på hela veckan

Ogillar du måndagar? I så fall är du i gott sällskap. Måndagar är den dag flest anser vara veckans sämsta dag, enligt en ny brittisk undersökning.

Men undersökningen går ett steg längre och har fastställt det exakta klockslag då vi är som mest olyckliga. Det infaller någonstans där förmiddagströttheten övergår i är-det-inte-lunch-snart-hunger. Klockan 11.17 på måndagsförmiddagen mår vi som sämst.

De goda nyheterna är att det inte krävs så mycket för att höja humöret igen. Små saker som att få en kram, springa på ett bra rea-erbjudande eller att göra en god gärning för någon annan kan vända en dålig dag.

Bästa tiden på dagen – då vi är som allra gladast – är klockan 14.35. Huruvida detta sammanfaller med eftermiddagens fikapaus avslöjar inte undersökningen.

 

Källa: CNBC.com

BILD: Thinkstock

 

Så ofta ska du umgås med vänner för att bli lycklig

Skippa sms:en och ses på riktigt istället!

Personer som ofta träffar vänner blir sällan deprimerade. Men det måste vara fysiska möten – sms och Facebook är inte tillräckligt.

Läs mer: Så ofta ska du umgås med vänner för att bli lycklig

 

Därför blir du deprimerad av vännernas Facebook-inlägg


Lägger du mycket tid på att läsa dina vänners statusuppdateringar på Facebook? Det kan vara skadligt för din psykiska hälsa.

Läs mer: Därför blir du deprimerad av vännernas Facebook-inlägg

 

Våga vara sårbar – och bli lycklig på djupet!

När vi försöker trycka undan det vi inte vill känna minskar styrkan i alla känslor – även de positiva.

Alla är vi ledsna eller rädda bland, men det kan vara jobbigt att visa det. Den som vågar vara sårbar har massor att vinna.

Läs mer: Våga vara sårbar – och bli lycklig på djupet!

Utvald läsning