Artikeln innehåller reklamlänkar

Brist på B-vitamin kan göra dig deprimerad

Depression kan botas med vitamin B.
5 tecken på vitamin B12-brist
Slå på ljud

En studie publicerad i tidskriften Maturitas visar att det är vitamin B som eventuellt kan motverka psykisk ohälsa. Författarna bakom studien har granskat all nyare forskning som gjorts på vitamin B samt på depression, och kommit fram till att vitaminet påverkar oss mycket både fysiskt och psykiskt.

En sak vitaminet gör i kroppen är ett det minskar inflammationer, vilket också verkar vara en orsak till att det minskar risken för just depression.

De B-vitaminer som tycks ha extra stor påverkan på hälsan är vitmin B1, B3, B6, folsyra (B9) och B12.

Läs också: Studie: Vitamintillskott kan ge dig akne

Brist på B-vitamin? Testa detta B-vitamintillskott (länk till butik) från Apoteket (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).

Tillskott vitamin B, från Apoteket.

Men hur kan då inflammationer i kroppen orsaka depression? Svaret tros vara att immunförsvaret och nervsystemet har en stark kommunikation med varandra. Är immunförsvaret ur balans störs också nervsystemet – och ett nervsystem ur balans kan påverka vår mentala hälsa negativt.

Vill du testa tillskott av vitmin B? Tänk då på att de olika B-vitaminerna samarbetar i kroppen, så du behöver allihop – vet du då inte vilken av B-vitaminerna du har brist av är det bättre att hitta ett tillskott med allihop än att chansa på en.

Vill du läsa mer om de olika B-vitaminerna och varför du behöver dem? Ser vår B-vitaminguide här!

Källa: Kurera

Foto: Thinkstock

6 varningssignaler: Har du brist på D-vitamin?

Läs också: 6 varningssignaler: Har du brist på D-vitamin?

Utvald läsning