Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

8 saker introverta hellre pratar om på minglet

28 dec, 2018 
AvNanna von Knorring
8 saker introverta hellre pratar om – istället för att mingla
En introvert och extrovert är olika på flera plan – inte minst när det kommer till det sociala. Kallprat och mingel är sällan en favorit bland introverta, men det betyder inte att de är asociala. Här är åtta saker introverta hellre pratar om än väder och jobb.
Annons

Mingel på fester går ofta ut på att kallprata med flera okända och halvbekanta. Ämnen berör oftast jobb, ytliga relationer och i värsta fall – vädret. För introverta personer kan sådana situationer dels kännas tråkiga och dels påfrestande eftersom de ofta föredrar djupare ämnen istället för att småprata.

Det betyder inte att kallprat behöver vara något dåligt. Det kan hjälpa en att lära känna nya personer och hitta en gemenskap att bygga vidare på. Problemet uppstår om minglet aldrig övergår till något djupare än just kallprat och relationen stagnerar och blir ytlig.

Hur introvert eller extrovert man är varierar och är en skala. Man kan dessutom vara både introvert och extrovert. Ofta föredrar introverta färre, djupare vänskapsrelationer och de går sällan på fest med målet att träffa nya människor.

Läs också: 7 tecken på att du är BÅDE introvert och extrovert

Men vad vill en introvert då hellre prata om? Den introverta författaren Jenn Granneman som skrivit boken ”The Secret Lives of Introverts” samlade in röster från sina läsare i en grupp på Facebook och sammanställde dem i en artikel på Introvert Dear.

Annons

 

Här listar vi, med inspiration av svaren, åtta saker introverta hellre pratar om på minglet:

1. Det man inte ska prata om på mingel

Allt från politik och ekonomi till religion, historia och kultur.

2. Det du vanligtvis inte berättar om dig själv

Introverta går gärna på djupet och skippar ytligheter som karriär och ekonomi. Hur har du utvecklats och hur har dina tankar och värderingar förändrats under livets gång?

Läs också: 11 tecken på att du kan vara introvert – trots att du inte trodde det

3. Dina största drömmar i livet

Det som inspirerar och motiverar dig samt vilka mål, planer och drömmar du har i livet.

4. Din kreativa sida

Vilka intressen och kreativa projekt har du? Vad är det som gör dig lycklig och ger dig möjligheten att ge utlopp för din kreativa sida?

5. Vad som sker i ditt liv – på riktigt

Introverta vill inte prata om ditt jobb och dina ytliga relationer, utan hör hellre om dina sorger, glädjeämnen och din personliga utveckling.

Annons

Läs också: Introvert? Därför drabbas du av social baksmälla

6. Stora saker som det kanske inte finns svar på

De stora frågorna som håller en vaken om nätterna. Hur stor är rymden? Hur fick livet sin början? Finns det utomjordiskt liv och parallella universum?

7. Vad du lärt dig i livet

Lärdomar du fått den hårda vägen, vad du gått igenom i livet och vilka händelser som varit avgörande för att du har blivit den du är i dag.

8. Vad som helst som är genuint eller intellektuellt

Skippa att slentrianmässigt fråga om vad någon jobbar med om du inte är intresserad. Fråga genuina frågor som du är intresserad av att få svar på och diskutera något mer intellektuellt än vädret för att få den introverta att trivas på minglet.

Läs också: 13 vardagsproblem du känner igen om du är introvert

Foto: IBL/Shutterstock

Annons