Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

7 tecken på att du är BÅDE introvert och extrovert

31 maj, 2017 
AvNanna von Knorring
Blyg kvinna vid vattnet på en strand
Är du en introvert eller extrovert personlighet? Eller kanske rentav båda, det vill säga ambivert? Här är 7 tecken som tyder på det.
Annons

Extroverta personer får energi av att vara sociala och omge sig själva med andra människor, medan introverta personer ofta kan vara blyga och får energi när de vistas i lugnare miljöer. För många kan det vara svårt att kategorisera sig som entydigt extrovert eller introvert, vilket inte är så konstigt. Alla behöver inte passa in i en specifik mall, utan många hamnar snarare i ett brett spektrum. Det innebär att man kan vara både introvert och extrovert, även kallat ambivert.

Läs också: 11 tecken på att du kan vara introvert

Det kan dessutom finnas fördelar med att inte passa in i mallen som extrovert eller introvert. Enligt Elite Daily kan det vara enklare att anpassa sig till en situation och olika typer av människor som ambivert person.

Här följer 7 tecken på att du är BÅDE introvert och extrovert:

1. Du är kräsen när du väljer vad du lägger tid på

Vissa sociala sammanhang ger dig energi, medan andra tömmer dig på energi. Du är noga med att välja rätt tillfällen för dig, för att slippa lägga energi på något i onödan.

Annons

2. Ibland vill du vara ensam och ibland blir du uttråkad

När du är ensam hemma kan du bli uttråkad och vilja gå ut för att socialisera med vänner, men när du väl är ute bland folk kan du känna en längtan efter egentid. Det handlar inte om att du aldrig skulle vara nöjd med livet, utan helt enkelt att humöret ändras beroende på vilken situation du befinner dig i.

Läs också: Testa dig själv: Är du extrovert eller introvert?

3. De flesta tycker att du är introvert eller extrovert

Dina vänner är övertygade om att du antingen är introvert eller extrovert. Det beror på att du varierar ditt beteende enligt vem du umgås med och i vilket sammanhang ni träffas.

4. Du är tyst i större sällskap, men står i centrum i små grupper

Personer som är både introverta och extroverta föredrar att diskutera med några personer åt gången, snarare än mingla i stora grupper. Du har inget emot att stå i centrum, så länge det inte varar för länge.

Annons

5. Du ogillar small talk

Du är inte den som älskar eller hatar small talk, men du tycker att det kan bli långtråkigt att delta i diskussioner som du egentligen inte bryr dig om.

Läs också: Så botar du din blyghet – tre bra tips!

6. Du är selektiv med dina relationer

För dig är det viktigt att dina vänner verkligen förstår vem du är som person, därför är du väldigt selektiv när det kommer till dina vänskapsrelationer.

7. Du har olika typer av vänner

Dina vänner hör inte till en och samma klick, utan kommer snarare från olika sociala sammanhang och kan ha vitt skilda intressen.

Läs också: Introvert? Känner du igen de här problemen i vardagen?

Känner du igen dig? Då är chansen stor att du är ambivert. Men oavsett om du är mer eller mindre introvert eller extrovert så är du bra precis som du är!

Källa: Elite Daily

Foto: Shutterstock

Känslig och lättsårad? Du kan vara en HSP

Highly sensitive person
20 procent av befolkning är högkänsliga, HSP.

Läs också: Känslig och lättsårad? Du kan vara en HSP

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons