QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

13 vardagsproblem du känner igen om du är introvert

21 jun, 2017 
AvNanna von Knorring
Introvert kvinna
Att vara introvert är inte en dålig egenskap, men ibland kan det tära på en i vardagen och i sociala sammanhang. Här är 13 vardagsproblem som många introverta kan känna igen sig i.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Vardagsproblemen du känner igen som introvertBrand logo
Vardagsproblemen du känner igen som introvert

För introverta personer kan vardagliga situationer bli irritationsmoment som tär på en. Det beror på att introverta inte stimuleras på samma sätt av sociala sammanhang som extroverta personer, utan att det snarare kan tömma dem på energi.

Att vara introvert är inget ovanligt och det är inte heller en dålig egenskap, en introvert är bara lite annorlunda från en extrovert på vissa plan i livet. Dessutom är alla introverta personer olika och hur man reagerar på situationer varierar.

Här listar vi, med inspiration av Huffington Post, 13 vardagsproblem som många introverta kan känna igen sig i. Alla känner nödvändigtvis inte igen sig i alla situationer, medan andra kanske känner igen sig i fler än de skulle tro.

1. När du precis sms:at någon och hen ringer upp. *Varför?*

via GIPHY

2. När folk tror att du är blyg eller att du inte gillar dem, men det handlar om att ni precis träffats och du inte vet hur du ska interagera med dem på rätt sätt.

Annons

via GIPHY

3. När du är på fest, börjar känna dig sliten och längtar efter din säng och någon får dig att känna dig tråkig och asocial genom att ställa frågan: ”Ska du REDAN gå?”

via GIPHY

4. När du pendlar till jobbet och personen bredvid dig på bussen försöker prata med dig TROTS att du har hörlurar i öronen eller en bok i högsta hugg. Hur tydlig måste man vara med att man inte vill sitta och småprata med främlingar under resan?

via GIPHY

5. När du behöver en tyst stund för dig själv på jobbet och går till toaletten trots att du inte är nödig, bara för att du vill ha det tyst runtomkring dig i en minut eller två.

6. När du verkligen vill prata med en person som verkar intressant, men inte har en aning om vad du ska säga för att få igång en spännande konversation.

7. När du är duktig på ditt jobb och gör bra ifrån dig, men din chef inte uppmärksammar dig lika mycket som dina kolleger, eftersom du inte skryter om dig själv lika mycket som de gör.

Annons

via GIPHY

8. När din vän blir sårad för att du inte vill träffas trots att du inte har några andra planer. Ibland behöver du helt enkelt tid för dig själv.

9. När du vill prata om meningen med livet eller ha någon annan djup konversation, men alla dina vänner envisas om att prata skvaller.

via GIPHY

10. När någon hör av sig och vill träffas. Det vill säga träffas nu, direkt – utan att du hinner förbereda dig mentalt för att vara social.

via GIPHY

11. När du bjuder in vänner till ditt hem och några stannar alldeles för länge – även fast du redan städat, diskat, gäspat demonstrativt och nämnt hur mycket klockan är minst tre gånger.

via GIPHY

12. När du gör något för dig själv, men din kompis eller partner konstant avbryter dig för att kommentera obetydliga saker hen ser i sociala medier.

via GIPHY

13. När personer säger ”du är så tyst”, som om det skulle få dig att plötsligt bli pratsam och social och inte få dig att bli besvärad och illa till mods.

via GIPHY

Foto: Shutterstock

LÄS MER:

11 tecken på att du kan vara introvert – trots att du inte trodde det

7 tecken på att du är BÅDE introvert och extrovert

Introvert? Så minglar du smartare och mer avslappnat

Annons