Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

5 sätt att leva varje dag som att det vore din första

14 maj, 2020 
lyckligare av att fånga dagen
Om du tycker "lev varje dag som att det vore din sista" känns mest stressande, prova att leva dagen som att det vore din första istället!
Annons
5 saker som får dig att stressa ner och återfå ny energiBrand logo
5 saker som får dig att stressa ner och återfå ny energi

Att leva ”varje dag som att det vore din sista” har blivit ett populärt uttryck. Men kanske skapar det mer stress och får oss att fatta fel beslut mer än det hjälper oss att faktiskt fånga dagen. Att istället leva dagen som att det vore den första öppnar för mer närvaro, nyfikenhet och lust. Utan press.

5 tips för att leva dagen som att det vore den första

Livscoacherna Laura Berger och Glen Tilbadeo tipsar hos Psychology om fem sätt vi kan göra för att leva dagen som att det vore vår allra första. Här är deras tips.

Börja dagen med en fråga

Börja varje dag med att fråga dig själv vad du skulle göra om du det faktiskt var den första dagen i ditt liv. Vad skulle du vilja uppleva? Frågan kan få dig att känna dig extra levande och det är ett bra sätt att börja på.

Annons

Ta en tyst promenad

Ta en promenad i naturen, helt i tystnad. Utan något som stör får du möjlighet att verkligen lyssna på dina egna tankar och att ta in omgivningen ordentligt. Se dig omkring och lyssna inåt.

Gör en att göra-lista

Gör en lista över saker som du älskar att göra, allt ifrån lyssna på musik till att resa, och en lista över saker som du skulle vilja prova på att göra. Sätt upp dina listor på en plats där du ser dem ofta och dagdröm gärna lite om de aktiviteterna när du ser listorna. Börja varje morgon med att titta på dem och bestäm dig för någon, eller flera, av sakerna du ska göra under dagen.

Skriv ner vad du brukade göra

Vad brukade du älska att göra när du var en barn? Lista allt du kommer ihåg och se om du kan göra några av de sakerna. Kanske skulle du fortfarande gilla att göra dem?

Ta dagen som den kommer

Övertänk inte saker och grubbla inte för mycket – försök stanna i nuet och var nyfiken, öppen för nya saker och ta dagen som den kommer.

Öka ditt välbefinnande med MåBra:s self care-kalender. Läs allt om den här!

Källa: Psychology Today Foto: TT

Annons