Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

5 saker du genast bör sluta oroa dig över

10 nov, 2017 
Sluta slösa energi på att noja över saker som egentligen är helt oväsentliga. Här är fem tankar att skrota direkt!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

1. Att jämföra dig med andra

Verkar alla andra ha perfekta liv, med vackra hem, idylliska semesterresor och ett fantastiskt umgänge? Tänk på att vi ofta väljer med omsorg vad vi visar upp för andra. En kväll på finkrog och en solnedgång över havet vid sommarstugan hamnar på Instagram – men måndagsstressen, turistkräksjukan och den växande tvätthögen gör det inte. Ingen har ett perfekt liv, så det är ingen mening att avundas människorna runt omkring dig. Du vet inte vad som döljer sig bakom deras välpolerade yta.

2. Dina skavanker

Du vet det där födelsemärket i pannan eller den där sneda framtanden du ständigt försöker dölja? Det är ingen annan som stör sig på dem. Faktum är att det operfekta gör dig unik och intressant – det är mer troligt att andra finner dem charmiga än att de ser dem som skönhetsfel.

3. De sista 3 kilona

Tänker du ständigt att du skulle vilja tappa några kilon och får dåligt samvete när du faller för frestelsen att äta något ”onyttigt”? Släpp det en gång för alla! Fundera över om det verkligen skulle vara värt uppoffringen att alltid avstå från desserten när du blir bortbjuden och aldrig öppna en chipspåse i soffan, bara för att få på dig en storlek mindre jeans. Kanske kan du acceptera ett par trivselkilon ändå?

Annons

4. Vad andra tycker och tänker

Ditt liv är bara ditt och du har rätt till dina egna beslut. Att gå runt och grubbla över vad andra tänker och säger om dig slösar bara energi. Dessutom pratar andra troligtvis mindre om dig än du tror – de är fullt upptagna med sina egna nojor.

5. Att du blir äldre

Det är oundvikligt att åldras och något som ingen slipper undan. Självklart kan det vara tufft att hantera att kroppen förändras eller att fylla jämnt och kliva in i en helt ny ålderskategori. Men samtidigt visar forskning att vi blir lyckligare och mer tillfreds ju äldre vi blir. Fokusera på hur mycket du lärt dig om livet och om dig själv! Och medge att alternativet till att bli äldre inte heller vore så kul…

Text: Malin Karlberg

Artikeln publicerades först på Året Runt.

 

Annons