10 vanor alla lyckliga människor har gemensamt

Det finns några saker som de festa av oss blir lyckliga utav.

Genom goda vanor som att lära sig att tänka positivt, uppmärksamma detaljer och att träffa de vi älskar kan vi uppnå en känsla av välbehag. Dessa vanor kostar oss ingenting, men ger oss massor tillbaka.

Här är 10 vanor alla lyckliga människor har gemensamt:

1. De ser lyckan i detaljer 

Vi alla hamnar förr eller senare i rutiner och vardagsmönster, men de som är lyckliga kan ändå se glädjen i det lilla. Som hur maten smakar (istället för att bara slänga i sig den), hur frisk luften är (istället för att bara skynda till bussen) eller uppskatta en god konversation med en vän (istället för att stressa iväg till nästa möte).

2. De tränar

Det är vida känt att träning utlöser endorfiner som är kroppens egna lyckohormon. Speciellt högintensiv konditionsträning ger stora endorfinkickar men en lugn yogastund kan ge lika mycket tillfredsställelse.

LÄS OCKSÅ: Receptet på lycka ser ut så här!

3. De är generösa

Att spendera pengar på gåvor till vänner och familj får oss att bli lyckligare. Kanske för att vi mår bra av att se människor vi tycker om vara glada. Det är en ännu lyckligare vana om vi gör något som kräver lite mer av oss, som till exempel att anstränga sig för att verkligen hitta en bra gåva till personen.

4. De är positiva

Olyckor och jobbiga saker händer alla, även lyckliga människor. Skillnaden är att lyckliga människor väljer att se händelsen på ett annat sätt. De väljer att försöka hitta en lösning till problemet istället för att se sig själva som offer. Därefter löser de problemet och går vidare utan att älta.

5. De får tillräckligt mycket sömn

Det finns en anledning till att sömnbrist används som tortyr. När vi inte får tillräckligt med sömn kan vi inte fungera optimalt och det påverkar vår energi, vår kreativitet, våra tankar och mycket mer. Om du vaknar utvilad kan du tackla dagens alla utmaningar på ett betydligt lättare sätt.

LÄS OCKSÅ: Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna

6. De har djupa konversationer

Och med det menas minimalt med skvaller, skitsnack och dömande meningar. Istället fokuserar lyckliga människor på meningsfulla, djupa samtal. Det känns bra, bygger en känslomässig relation och är ett bra sätt att lära känna någon.

7. De är hjälpsamma

När du hjälper en medmänniska gör du inte bara den personen glad. Forskning visar på att personer som hjälper andra är 10 gånger mer fokuserade på sitt arbete och har 40 % större chans att bli befordrade. Samma studie visade även på att de som hjälper andra människor är lyckliga trots perioder av mycket stress.

8. De anstränger sig för att vara lyckliga

Ingen vaknar upp varje dag och är lycklig av sig själv. Det är något vi aktivt måste jobba för. Människor som är lyckliga förstår detta och jobbar aktivt med att behålla glädjen i livet.

9. De träffar andra människor

I vårt moderna samhälle är det lätt att tänka att vi umgås med vänner och familj genom att samtala i telefon eller att skriva meddelanden på Facebook. Men våra hjärnor fungerar fortfarande på samma sätt som innan och det är genom fysiska möten som vi mår som bäst.

10. De fortsätter att utvecklas och växa

Människans grundläggande attityd delas in i två kategorier; ett fast tänkesätt eller ett utvecklande tänkesätt. Om du har ett fast tankesätt tror du att du är den du är och att du inte kan ändras. Det blir komplicerat om ett problem dyker upp som du utmanas av. Personer med ett utvecklande tankesätt förstår att de kan förändras om de anstränger sig och gör det om det behövs.

Källa: Huffington Post  Foto: Unsplash