Annons

Annons

Paprika – den nya vitaminbomben

Apelsiner har länge varit kända för att vara fullproppade med vitaminer, men nu visar forskning att det finns betydligt bättre vitaminkällor. 

 

Byt ut apelsinen mot paprika, paprikan ger dig mer C-vitamin!

Gul och grön paprika är båda mer vitaminrika än den traditionella apelsinen. Det skriver Health.com. Gul paprika har hela fyra gånger så mycket C-vitamin som en apelsin och en grön paprika innehåller dubbelt så mycket.

Annons

Gul paprika är det femte C-vitaminrikaste livsmedlet, enligt sajten C-vitamin.se, som listar de mest 50 vitaminrika livsmedlen. Torkade nyponfrön, färsk chillipeppar, torkad papaya och svarta vinbär är de fem livsmedel som är mer C-vitaminrika än paprikan. Gul paprika har 205 milligram C-vitamin per 100 gram men även röd och grön paprika har mycket C-vitamin.

I slutet på på C-vitamin-listan hittar vi bland annat nätmelon, gröna ärtor och purjolök. Du kan själv hitta de 50 C-vitaminrikaste livsmedlen här eller kolla upp ett livsmedel i Livsmedelsverkets databas.

Prova på några av MåBra:s goda och kalorisnåla paprikarätter som ger dig extra energi i veckan. Maten blir dessutom mer färgglad med gula, gröna och röda paprikor på tallriken – vi äter ju med ögonen också.

Här ger MåBra dig sju mumsiga paprikarecept – låt det väl smaka:

Paprika med sting

 

Paprikapizza

 

PPPP – Pasta med paprika, parmaskinka och parmesan

 

 

Nilajs risfyllda paprika med kassler

 

Paprikafisk

 

Paprikasås

AV: Sanne Waldner

BILDER: Thinkstock/MåBra:s receptbank

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…