Vinglaset som ser ut som en gasmask – ska ge en mer intensiv smak

Ett nytt Kickstarterprojekt har tagit fasta på att vinglaset påverkar vinets aromer. Glaset, Wine Glass Mask™, påstår att det är det första vinglaset designat för att passa ditt ansikte och således kan ge dig en djupare smak av vinets aromer. Medan ett vanligt vinglas har en rund öppning är detta glas format som en gasmask.

Läs också: Forskare: Drick ett glas vin till maten – varje kväll

Hur du upplever vinets smak beror bland annat på dess dofter och aromer. Wine Glass Mask är designad för att koncentrera aromerna från frukt, kryddor, örter och blommor samtidigt som glaset ger en kontrollerad mängd syre. När du andas in i glaset och sedan tar en klunk av vinet får du en mer intensiv smak och upplever vinets rätta aromer, skriver de på sin hemsida.

Läs också: Tappa kilon med rödvin och choklad

Vinglaset är gjort av pressat glas och även om designen skiljer sig väldigt från det klassiska vinglaset kan det vara en rolig present att ge bort till någon sann vinälskare. Projektet är fortfarande i startgroparna och har en lång väg till att nå målet på 78 000 USD. Vill du stödja Wine Glass Mask hittar du deras Kickstarterprojekt här!

Läs också: Drick champagne och förbättra ditt minne

 

Är ett glas vin lika bra som en timmes träning?

Läs också: Är ett glas vin lika bra som en timmes träning?

 

 

Utvald läsning