Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Välj vin efter ditt stjärntecken – så säger horoskopet

07 apr, 2017 
Thowe Wagner Larsson
Är du nyfiken på en ny druva eller har du helt enkelt bara tröttnat på det vin du alltid dricker? Varför inte se vad stjärnorna tycker att du bör dricka och utgå ifrån det?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Kan ditt stjärntecken berätta vilket vin du gillar bäst? Kanske, kanske inte. Men visst kan det vara ett kul sätt att testa nya viner på!

Läs också: Dina värsta egenskaper – baserat på ditt stjärntecken

 

Ditt stjärntecken guidar dig rätt i vindjungeln:

Vädur

Väduren är modig, spontan och snabbfotad – du behöver ett vin med en lika utmanande personlighet som din egen. Öppna en flaska Cabernet Sauvignon. Den stora, komplexa smaken lär vara lika gripande som den energi du sprider när du kliver in i ett rum.

Oxen

Du är en varm person, även om dina medmänniskor inte alltid förstår det. Ta fram en Malbec, ett vin känt för att ändra karaktärsdrag beroende på region. Lite som din personlighet när du är i ett sällskap med olika personer, eller hur?

Tvillingarna

Vissa tror att du enkelt får humörsvängningar men det handlar inte om det – du är snarare mångsidig. Du vill ha en Zinfandel, ett vin som kan anpassas till alla situationer och som smakar bättre för varje klunk du tar.

Annons

Kräftan

Som det vattentecken du är följer du med strömmen. En lätt Pinot Noir-blandning är ett vin helt i din stil. Givetvis är även champagne ett passande val för en kräfta.

Lejonet

Den kryddiga Syrahdruvan är troligvis den enda druvan som kan matcha din värme och intensitet. Syrahdruvan har producerat några av världens rikaste och djupaste viner och en lejonhona behöver ett vin med en själ som matchar hennes egen, eller hur?

Jungfrun

Jungfrun är känd för att vara något blygsam och praktisk så ett vin som inte är allt för ovanligt är rätt för dig. Testa en klassiskt Chardonnay; en rik och rund druva med frukttoner som är lika opretentiösa som du.

Vågen

En våg vill ha balans i alla delar av livet. Vinet som passar dig är ett Sauvignon Blanc. Välj en sort med en stark citruston, det kommer du att tycka om.

Skorpionen

Du lär ha hört vid flera tillfällen hur viljestark och ambitiös du är. Kanske även passionerad? Varför inte välja ett vin som har exakt samma kvalitéer? Ditt vin är ett Bordeaux. Ett kryddigt, komplext och väldigt dyrt Bordeaux.

Annons

Skytten

Skytten älskar djupa, filosofiska konversationer och just därför passar du bra med ett vin som väcker känslor hos dig. Ett vin med rik rökighet och välsmakande toner som Merlot kommer definitivt att vara en god vän till samtalet.

Stenbocken

Du är dominant i dina relationer och troligtvis gillar du att vara den som har makten. Testa en Chablis. Den karaktäristiska kritigheten är inte för alla – det krävs helt enkelt rätt person för att uppskatta charmen bakom en Chablis. Precis som du.

Vattumannen

Du anses alltid vara den smarta i gänget. Men ärligt talat gillar du bara att tänka. Vattumannen passar med en Viognier eftersom den är enkel utan att vara för simpel eller drickbar. Ibland är den något kryddig, ibland väldigt fruktig – men alltid ett perfekt val för den som gillar att filosofera över livet.

Fiskarna

Fiskarna behöver intellektuell stimulans. En fisk kräver spänning och stabilitet på samma gång och älskar ett vin som förändras under tiden hon dricker det. Ett smörigt Sancerre med små hintar av lime kommer att ge henne precis det hon söker.

Källa Bustle
Foto: Shutterstock

 

Horoskop: Så ska ditt stjärntecken dejta 2017

Läs också: Horoskop: Så ska ditt stjärntecken dejta 2017

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons