Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Billig och nyttig mat – 7 snabba recept med få ingredienser

06 jan, 2021 UPPDATERAD 23 jan, 2023
grönkålspasta och äggmuffins
God och näringsrik mat behöver inte kosta skjortan. Här är sju supergoda tips på nyttiga och billiga middagar – som också är toppen att göra i bulk, eftersom de går alldeles utmärkt att värma upp igen som matlåda.
Annons

Vem vill inte äta nyttig och billig mat? I dessa tider är det mer nödvändigt än någonsin. Det bästa är att det är inte motsägelsefullt – näringsrika och billiga måltider är bara ett klick bort. Vi har samlat några smarta favoriter från vår gedigna receptbank, där tusentals närings- och energiberäknade recept väntar på att bli tillagade. Smaklig spis!

Nyttig och billig mat: 5 oslagbara livsmedelBrand logo
Nyttig och billig mat: 5 oslagbara livsmedel

Grönkålspasta med chili

grönkålspasta med chili och gröna ärtor

Pasta är bra och billig basmat. Grönkål blir härligt knaprig i ugn. Toppa den nykokta pastan med grönkålschips, gröna ärter och riven parmesan. Vegetariskt och gott!

Till receptet

Annons

Råraka med grönkål och lingonsylt

råraka med grönkål morötter lingonsylt

Nyttigare rårakor med hackad grönkål. Servera med lingonsylt och riven morot. God och enkel vardagsmat som går bra att värma i efterhand.

Till receptet

Billig böngryta med konserver

billig böngryta med potatis och tomater

Utmärkt vegetarisk gryta där bönor är basen tillsammans med potatis, purjolök och körsbärstomater på burk. Använd valfria bönor.

Annons

Till receptet

Enkla äggmuffins med rester

äggmuffins med en tomatsallad

Lägg överblivna matrester i botten på en muffinsform och häll på ägg. Perfekt till frukost, mellanmål eller som lunch med en sallad.

Till receptet

Grön linsgryta med örtkeso

linser, tomat, kål, ris i en gryta

Låt linser, tomat och kål bli en härlig gryta. Servera med pimpat ris som gör hela kroppen glad – utan att lämna hål i plånboken.

Annons

Till receptet

Snabb och smal rotfruktssoppa

rotfrukter i buljongsoppa

Ta vara på höstens rotfrukter och gör en god soppa med potatis, kålrot, morötter och rotselleri i köttbuljong – eller grönsaksbuljong om du är vegetarian.

Till receptet

Shakshuka – ägg i tomatsås

pocherade ägg i tomatsås

Shakshuka (kan också stavas shakshouka eller chakshouka) kommer från Mellanöstern och är en kryddstark tomatsås i vilken ägg pocheras. Nyttigt, billigt och gott! Funkar både som frukost, lunch och middag.

Till receptet

Annons