Smala köket: 10 superslanka MåBra-soppor

Dina middagsbestyr blir snabbt avklarade med våra lätta och lättlagade soppor. Här är tio av redaktionens favoriter!

Glöm vattniga soppor som lämnar magen hungrig och smaklökarna deprimerande. Med MåBra:s sopptips får du en värmande, näringsrik och mättande måltid – utan onödiga kalorier. Här är topp-10 av våra sopprecept, samtliga är under 300 kcal per portion!

En varm fetaostsoppa (bild ovan) med knapriga krutonger är överraskande gott. Den långa ingredienslistan till trots innehåller den bara 290 kcal/port.
Till receptet!

Meny-0903-Tomatsoppa-med rakor, wasabicrème

Här är basen en färdig tomatsoppa, som fått ny smak av turkisk yoghurt och räkor. Det smala resultatet tillåter tapenadtoppade baguettebitar som tillbehör!
Till receptet!

meny-1001-borsjtj

Låt vindar från öst svepa in i köket. Ryska klassikern borsjtj är betydligt enklare att tillaga än att uttala, resultatet blir en smal soppa med mycket smak!
Till receptet!

Meny-0809Broccolisoppa

En slät och knallgrön soppa av broccoli är en fröjd för både midjemått och smaklökar. Var lätt på handen med stavmixern om du vill ha ett bitigare resultat.
Till receptet!

Samma färgskala, men en helt annan smakupplevelse, blir det med vår gröna ärtsoppa. Knäckesticks med fetaost till blir pricken över i!
Till receptet!

Fest1002-indisk-kycklingsoppa

Curry, ingefära och kryddnejlika ger denna indiska kycklingsoppa en härlig smak av orienten. En klick sval gräddfil gör sig fint till.
Till receptet

Meny-1003-ost- och tomatsoppa med tortellini

Kan verkligen ost och pasta platsa i en smal soppa? Ja visst, i vår tomatbaserade tortellinisoppa ryms det mängder av smak bakom 289 kcal!
Till receptet!

Meny-0805-Spicy-thaisoppa

Snabbare och enklare än så här kan det knappast bli. Vi fuskar med halvfabrikat och fixar en smakrik thaisoppa i expressfart!
Till receptet!

Meny-0904-gunillas spenatsoppa med palsternacka

Här får klassiska spenatsoppan ny twist med palsternacka – då slipper du dessutom att reda den!
Till receptet!

meny-0912-tunnbrödrulle-ny

En klar buljongsoppa med salladsfyllda tunnbrödrullar är både värmande och mättande.
Till receptet!

Missa inte: Tappa kilon med soppa! I nästa nummer av MåBra får du en komplett soppdiet med mängder av mättande och viktvänliga tips. Finns i butik 20 september!

Utvald läsning