Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Oväntade saken du ska lägga i pepparkaksburken – så de håller

30 nov, 2016 UPPDATERAD 07 dec, 2022
Pepparkaksburken
Pepparkakor ska smaka kardemumma, kanel, ingefära, kryddnejlika – och vara helt PERFEKT krispiga! Så här gör du.
Annons

Få saker är så goda som att sätta tänderna i en riktigt krispig pepparkaka som smular sönder i munnen i kombination med ett rykande varmt glas glögg, eller ett glas julmust.

Se också: Julshot med smak av pepparkaka

Gör det själv: Julshot med smak av pepparkakaBrand logo
Gör det själv: Julshot med smak av pepparkaka

Lika gott som det är med krispet, lika trist är det med sega pepparkakor som tappat både form och krisp. Men det finns faktiskt ett enkelt sätt att hålla pepparkakorna så krispiga och fräscha att det känns som att de nästan precis kommit ur ugnen. Vi lovar att knepet inte är alls vad du hade förväntat dig och det är så enkelt att du bara måste testa, oavsett om du tror på att det funkar eller inte.

Läs också: Julens kryddor – så nyttiga är de!

Knepet som håller pepparkakorna krispiga länge

Hemligheten stavas tortillabröd som du helt enkelt lägger i pepparkaksburken. Förklaringen till att det funkar är vetenskaplig och beror på att tortillabrödens fuktighet sprider sig i kakburken vilket gör att kakorna håller sig otroligt färska och fina.

Gör så här:

Skär tortillabrödet i samma storlek som diametern på pepparkaksburkens botten. Skär därefter ut två lika stora cirklar bakplåtspapper.

Lägg först en bit bakplåtspapper i botten, därefter ett tortillabröd, och sedan ett bakplåtspapper igen. När du har denna botten kan du lägga kakorna i burken.

Beroende på hur många kakor du har och hur hög burken är kan du göra flera lager att lägga i burken. Testa dig fram!

Annons