Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Maten som ger vackra naglar

04 aug, 2014 
Drömmer du om starka naglar som växer snabbt? Då ska du addera några av dessa 6 livsmedel på tallriken.
Annons

Naglar som växer långsamt, skivar sig eller går av kan bero på näringsbrist. Här är sex livsmedel som alla är fullproppade av ämnen som gör naglarna starkare och får dem att växa snabbare. Det kan dock ta några månader innan förändringen syns, så passa på att samtidigt inta en portion tålamod.

Det här ska du äta för att få vackra naglar:

1. Ägg

Fullproppade med protein, vilket är nyckeln till starka och friska naglar. Ägg innehåller också B-vitaminer, vilket har visat sig kunna hjälpa naglarna att växa snabbare.

Läs mer: MåBra knäcker äggets hälsohemligheter!

2. Lax

Vår rosa favoritfisk innehåller förutom massvis av protein en hel del zink, vilket hjälper kroppen att ta upp proteinet du äter. Laxen innehåller även selen och koppar, vilket stimulerar produktionen av kollagen, som boostar tillväxten av naglarna.

Läs mer: Varför ska vi äta fet fisk? MåBra benar ur fördelarna!

3. Kokosolja

Nyttigt fett, som kokosolja, kan hjälpa kroppen att ta upp viktiga näringsämnen. Oljan innehåller också vitamin A, D, E och K, vilka gör naglarna starkare.

Annons

Läs mer: Kokos – hur nyttig är nöten egentligen?

4. Kyckling

Precis som ägg innehåller kyckling massor av B-vitamin och protein. Dessutom innehåller kyckling zink, som boostar nageltillväxten. Vill du ha snabbt växande naglar kan en kycklingfilé till middag alltså vara en bra idé.

Recept: Kyckling sweet orange (363 kcal/portion)

5. Spenat

Spenat är något av det mest hälsosamma vi kan äta för vår hälsa i stort, och inte minst för våra naglar! Spenat är full av E-vitamin, järn, B-vitaminer, folater och A-vitamin, som alla gör naglarna starkare och får dem att växa fortare. Även supergrönsaken broccoli kan göra naglarna mer snabbväxande.

Läs mer: Här är maten som innehåller mest järn!

6. Nötter

En näve nötter är ett utmärkt mellanmål som innehåller massa nyttiga fetter. Väljer du paranötter får du i dig selen, zink, B-vitaminer och E-vitaminer, vilka är toppen för nagelhälsan.

Läs mer: Vilken nöt är nyttigast? Experten listar sina favoriter!

Annons

 

Källa: Women´s health

 

LÄS MER:

Därför får du vita fläckar på naglarna

Kalciumbrist, för lite protein eller stress? De små vita fläckarna på naglarna har många märkliga rykten, de flesta är långt ifrån sanningen menar en expert.

Läs mer: Därför får du vita fläckar på naglarna

 

Så enkelt fixar du missfärgade naglar

Gula naglar eller oförklarliga vita fläckar? Vi har pratat med experten som förklarar vad missfärgningarna betyder – och hur du enklast undviker dem.

Läs mer: Så enkelt fixar du missfärgade naglar

 

AV: Linnea Bjärle

BILD: Thinkstock

 

Annons