Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Bästa hälsoböckerna till semestern!

12 jul, 2016 
Vill du fylla på MåBra-kontot? Eller läsa något djupt och gripande? Här tipsar vi om 8 böcker för sommarens alla tillfällen.
Annons

Vikt

Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar och Gunilla Eldh

Lär dig tolka kroppens signaler och hantera dem – så blir det lättare att äta rätt och hålla vikten. Det är poängen med boken Hjärnkoll som följer med gratis när du köper MåBra nr 8 2016. Här lär du dig ändra ditt beteende och inte falla till föga när belöningssystemet skriker efter socker och snabba kolhydrater. En ögonöppnare som blivit en klassiker i genren.

Somriga sallader av Mia Gahne

Varför inte ta med en kokbok till stranden för att njuta av de vackra bilderna och inspireras till kvällens middag? Somriga sallader är den perfekta kokboken på semestern – fylld med snabblagad och lätt mat som bygger på säsongens råvaror. Extra bra om du vill börja ditt nya, nyttiga liv redan nu.

 

Hälsa

Magkänsla – handboken för dig med orolig mage och IBS av Sofia Antonsson och Jeanette Steijer

Bli kompis med magen, med hjälp av den här självhjälpsboken om IBS, irritable bowel syndrome. Innehåller fakta, övningar och konkreta verktyg. Allt för att du ska få bukt med din krångliga mage.

Annons

Jag ska inte dö i dag av Pamela Andersson

Starkt och gripande läsning om medieprofilens Pamela Anderssons kamp mot sin cancer.

 

Personlig utveckling

Konsten att göra intryck av Angela Ahola

Det tar bara bråkdelen av sekund innan du har bildat en uppfattning om en person du träffar för första gången. I den här smarta boken förklarar Angela Ahola hur vi uppfattar andra – och varför vi reagerar som vi gör. Varför gillar vi inte människor som flackar med blicken och hur ska folk vara klädda – egentligen? Rolig och allmänbildande sommarläsning för dig som har sen semester. Utkommer i augusti.

Vid vansinnets rand av Pebbles Karlsson Ambrose

Du är en rätt vanlig människa, tycker du – och så plötsligt förändras hela livet. Det hände Pebbles Karlsson Ambrose som drabbades av två psykoser. Här berättar hon smart, humoristiskt och lättläst om hur livet med sjukdomen blivit i en bok som bygger på hennes blogg på 1177.se. Superintressant och engagerande!

 

Träning

Vardagsträna : träna enkelt hemma med handduk & sjal av Leila Söderholm

MåBra-bloggaren Leila Söderholm är drottningen av vardagsmotion. Här får du tips på hur du med enkla medel och redskap kan stärka musklerna och förbättra konditionen.

PT-Fias tio i topp av Sofia Sjöström

Träningsprofilen Sofia Sjöström har i den här boken samlat sina tio i toppfavoriter gällande både träning, kost och hälsa.

 

LÄS MER:

Annons