Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Här är maten du kan äta för att få ett naturligt glow

17 jul, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Den här maten kan ge din hud glow och lyser
Med några förändringar i din kost kan du få ett naturligt glow och lyster utan att behöva köpa dyra produkter som utlovar samma resultat. Här är tio matvaror som är hälsosamma för din hud!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vem vill inte ha en vacker hud, utan dyra krämer och smink? Tidningen Womens Health har med hjälp av läkare och hudterapeuter listat ett antal matvaror som kan bidra med ett naturligt lyster till din hy. Ät gott – och få ett fint glow på köpet!

Scrolla ner och inspireras av dessa matvaror!

Såf år du naturligt glow med hjälp av maten du äter

10 matvaror som ger dig ett naturligt glow:

1. Avokado

Du kanske har hört det förut, men det tåls att upprepas. Avokado är både gott och innehåller fetter, vitaminer och ämnen som är fuktbevarande, vilket ger dig ett naturligt glow som syns på utsidan.

Annons

2. Rött vin

Ja, du hörde rätt. Rött vin är inte bara gott att dricka, det är även bra för huden. Det finns nämligen en antioxidant i rött vin som heter resveratol, en ingrediens med egenskapen att stoppa utbrott i huden som exempelvis blämmor och finnar. Så nästa gång du dricker ett glas rött vin på AW:n kan du göra det med gott samvete.

Rött vin är inte bara gott, det kan också vara bra för hyn

3. Edamebönor

Edamebänor liksom andra sojaprodukter innehåller ämnen som gör att din huds elasticitet och fasthet förbättras. Det ger i sin tur en illusion av en slätare och fastare hy.

Annons

4. Granatäpple

Dessa små himmelska fruktkärnor innehåller antioxidanter som sägs skydda huden mot skador eller yttre angrepp. De innehåller till och med tre gånger så mycket antioxidanter som ett glas vin eller grönt te.

Granatäpple kan ge naturligt glow

5. Citrusfrukter

C-vitamin finns i frukter som till exempel apelsiner, citroner och lime. Just detta vitamin är nyttigt för hudens kollagenproduktion och förbättrar hudens övergripande struktur.

6. Blåbår

Dessa ljuvliga bär är inte bara vackra och goda, de är även bra för din hud. Blåbär innehåller nämligen antioxidanter som sägs vara både cancerbekämpande och inflammationshämmande. Vissa säger till och med att intaget av blåbär kan hjälpa till att rensa kroppen från fria radikaler som kan vara direkt skadligt för dig och din hud.

Annons
Blåbär kan vara bra för huden

7. Sötpotatis

Precis som citrusfrukter innehåller sötpotatisen mycket C-vitamin, vilket hjälper till att släta ut huden och i längden också minskar oönskade rynkor.

8. Spenat

Spenaten innehåller mycket E-vitamin och betakarot, som skyddar hudceller från skador och rensar dem från fria radikaler. Vattnet i dessa gröna härligheter tränger också igenom cellmembranen, vilket ger effekten av en mjukare och mindre skrynklig hud.

9. Tomater

De är inte bara vackra att titta på, ämnet som ger tomaterna dess röda färg har även en anti-age effekt som skyddar huden mot farliga ultravioletta strålar.

Annons
Tomater kan bidra med glow till huden

10. Grönt te

Sist men inte minst har vi varmt grönt te som frigör en typ av antioxidanter när det konsumeras. Dessa har både antiinflammatoriska och cancerförebyggande egenskaper som även bidrar till ett ökat blodflöde i huden.

Läs mer:

Ultraprocessad mat – vad är det egentligen? 

Nyttig mat hela veckan – 7 nya recept i veckomenyn

Rött eller vitt? Det säger ditt val av vin om din personlighet

Foto: TT

Annons