Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Grönsaken som hjälper dig sluta småäta!

25 dec, 2015 
Kan du inte låta bli att småäta mellan måltiderna? Då ska du äta mer av den här grönsaken, som balanserar blodsockret och stänger av aptiten...
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Brukar du ha rädisor i din sallad? Om inte, börja med det!

Grönsaker med bitter smak kan nämligen hålla blodsockret och hungern i schack. Anledningen är att bittra smaker signalerar att en växt är giftig. För att överleva lärde sig urtidsmänniskans kropp att stänga av aptiten om man fick något bittert i munnen. Nu när vi vet vilka bittra växter som inte är giftiga kan vi dra nytta av den här effekten, menar forskare.

Genom att äta något bittert till varje måltid kan vi balansera blodsockret och minska risken för att vi småsnaskar mellan måltiderna. Dessutom får vi i oss viktiga vitaminer. Så frossa i bittra delikatesser som rädisor, maskrosblad och brysselkål i sommar!

Källa: The Wild Medicine Solution av Guido Masé

 

Recept: Tsatsiki på rädisor och äpple

Testa MåBra:s smarriga tsatsiki med rädisor! Passar till grillspett med fisk, kött och grönsaker, och är dessutom god till sallad.

Annons

Till receptet: Tsatsiki på rädisor och äpple

 

LÄS MER:

Tips: Så slutar du småäta – och tappar kilon

småäta

Ett halvt kilo i veckan – så mycket kan du gå ner genom att bli mer medveten om vad du stoppar i dig. MåBra:s viktcoach visar vägen.

Läs mer: Tips: Så slutar du småäta – och tappar kilon

 

Tappa kilon utan att vara hungrig!

Vill du gå ner i vikt, men misslyckas ofta med dieter för att du känner dig hungrig hela tiden? Här är den smarta maten som stoppar magkurret och hjälper dig äta mindre!

Läs mer: Tappa kilon utan att vara hungrig!

 

AV: Vivvi Alström

BILD: Thinkstock

 

Annons