Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Tedrickare se hit! Starbucks lanserar 3 sorters vegansk telatte

01 mar, 2018 
Kaffekedjan Starbucks utökar dryckesmenyn med telatte i tre olika smaker, baserade på finmalda tepulver blandade med ångad mjölk.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Efter tre år av smaktester lanserar Starbucks i dag tre nya sorters latte gjorda på te istället för kaffe. Dryckerna, som går under namnet Teavana, är baserade på en helt ny mikroteknik där man extraherar smak från tebladen i form av ett finmalet pulver. På så vis utvinner man hela teblad istället för att brygga teet – en metod som ska ge en mer intensiv smakupplevelse.

De tre smakerna som lanseras är:

  • Rooibos Tea Latte – en rooibosblandning från Sydafrika som har en vanilj- och honungsliknande doft med en hint av karamell.
  • Matcha Tea Latte – gjord på tre blandningar från Japan, Kina och Korea, med en subtil blommig ton och lätt söt arom. Kan även göras som en islatte!
  • Red Apple Rooibos Tea Latte – en sötare och fruktigare variant av den vanliga rooiboslatten, innehållande äppelsirap och äppelblomsextrakt med frystorkat äpple som strös över latten. Endast tillgänglig under en begränsad tid.

Samtliga drycker går att få laktosfria eller veganska (då gjorda på soja- eller havredryck). Båda roobiosdryckerna är koffeinfria och såväl vanliga roobioslatten som matchalatten är osötade (men man kan givetvis välja att addera en sirap eller söta med exempelvis honung).

Fler hälsodrycker:

Recept: Så gör du god rödbetslatte

Switchel – så enkelt gör du den trendiga hälsodrycken

Golden milk – gör hälsodrycken alla pratar om!

Drick dig friskare och smalare – med kombucha! 

Matcha – hälsodrycken alla pratar om! 

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons