Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

De 5 vanligaste myterna om löpning

20 apr, 2015 
Löpning
Löpning behöver inte vara krångligt – du kan springa var du vill och när du vill. Här är 5 vanliga myter du kan avfärda en gång för alla.
Annons

Det enda som behövs för att kunna springa är ett par bra löparskor och lite ”jäklar anamma”. Här tar Ewa Hutmacher, löpcoach och personlig tränare i det egna företaget Snabbfoting, udden av några vanliga myter.

Myt 1: ”Utan smärta, inget resultat”

Varierad löpträning är nyckeln till framgång. Att springa på gränsen varje gång är dömt att misslyckas.

Myt 2: ”Löpning leder till skador”

En liten del av alla löpare får skador. Är du en ny löpare är det viktigt att skynda långsamt och variera med annan träning, till exempel styrketräning.

Myt 3: ”Man ska skippa vilodagen”

Vilan gör dig starkare. Kroppen behöver få chans att bygga upp och återhämta sig. Många glömmer detta och undrar varför resultaten uteblir.

Myt 4: ”Löpning är bara för unga”

Löpning är en jättebra social träningsform som passar alla åldrar. Satsa på att röra dig minst ett par gånger i veckan, det ger dig både ett starkt skelett och en bra muskulatur.

Annons

Myt 5: ”Dyrare skor är bättre än billiga”

Se till att hitta skor som passar dina fötter. Att vara en vinnare handlar inte om skorna. Bygg upp din löparstyrka och ge dig ut i löpspåret, det är det som ger resultat!

Läs även: 8 smarta knep som håller löpningspeppen på topp!

 

Motionstabell – så mycket förbränner du

148389080-700x465

Här har vi sammanställt hur många kalorier du gör av med vid olika träningsformer och aktiviteter – och hur många steg träningen kan omvandlas till.

Till motionstabellen!

 

7 bra anledningar att träna löpning – året om!

Det finns inget dåligt löpningsväder, på med mössan och ge dig ut!

Annons