Ballerinan bevisar att storlek inte spelar någon roll – och hon är så duktig

Lizzy Howell, 15, är en dansare från staden Milford i Delaware, USA, och ett klipp där hon gör en serie piruetter gör nu succé på sociala medier. I klippet bevisar hon att alla kan vara duktiga dansare – oavsett storlek och ålder.

I klippet lyckas Lizzy göra elva fouetté-piruetter i rad – en bedrift som vem som helst inte kan stoltsera med.

Flera användare på Twitter och Instagram har hyllat henne och kallat henne för en förebild och inspiration för dansare och människor i alla storlekar. ”Jag gillar att bli kallad en inspiration, det får mig att känna mig bättre om mig själv och det jag gör”, säger hon till Daily Mail. Men en del kommentarer uppskattar hon inte lika mycket. ”Jag gillar inte när människor säger: ”Jag kan inte tro att hon är bättre än mig”. Det antyder att plus-size personer inte kan dansa”, säger hon till Daily Mail och fortsätter:

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

”Det ska inte spela någon roll hur mycket jag väger det enda som spelar roll är min passion för dans.”

Lizzy började dansa redan som fyraåring och tränar i dag dans fyra gånger i veckan.

Klippet har inte gått omärkt förbi och Lizzy blev nyligen uttagen som ambassadör för ”Dancing For You”, en kampanj för dansare med särskilda behov eftersom att hon lider av nervsjukdomen pseudotumor cerebri. Dessutom har hon fått en stor skara följare på Instagram som hejar på henne – och det gör vi också!

Här får större storlekar plats den vanliga kollektionen

lindex2

Läs också: Här får större storlekar plats den vanliga kollektionen

 

 

Utvald läsning