Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Äntligen! Nu gör den rosa chokladen Sverigepremiär

04 sep, 2018 
AvJenny Grundemark
Snart hittar du den rosa chokladen i svenska butiker!
Den rosa Ruby-chokladen har gjort succé runtom i världen. Och äntligen når den våra svenska godishyllor! Nu lanseras rosa KitKat i Sverige. Men håll dig framme om du vill smaka. Den unika chokladsorten är sällsynt och kommer bara finnas i begränsad upplaga.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Chokladälskare har omfamnat den rosa chokladen som introducerades förra året. Ruby-choklad har en högre kakaohalt än vit choklad och tillverkas av röda kakaobönor, vars unika färg och smak ger chokladen en rosa ton och en söt, lite bärig smak. Chokladen framställs helt utan färgämnen och smaktillsatser.

KitKat klädd i Ruby-choklad lanserades i Japan och Korea vid årsskiftet och blev en given succé. Sverige blir nu ett av det första länderna i Europa att få sätta tänderna i den rosa editionen av klassikern.

Läs också: Så mycket choklad bör du äta för att skydda hjärtat 

– Ruby-choklad är en stor innovation inom konfektyr och vi är väldigt stolta över att KitKat är det första globala varumärket i Sverige som kan erbjuda ruby-smaken, säger Torben Rasmussen på Nestlé i ett pressmeddelande.

Rosa KitKat
Den exklusiva Ruby-chokladen är helt naturlig och innehåller inga färgämnen.

Men det gäller att hålla sig framme om man önskar ett smakprov. Chokladen är både sällsynt och efterfrågad och rosa KitKat kommer endast att säljas i begränsad upplaga.

Du hittar den i välsorterade Willys-, Hemköp- och ICA-butiker från vecka 38.

Läs också: Choklad som hjälper mot mensvärk

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons