Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

8 otippade snacks att frossa i med gott samvete

22 aug, 2017 
AvCecilia Ahle
Ibland är det riktigt svårt att stå emot när sötsuget slår på med full kraft. Men då kan det vara skönt att veta att det finns många nyttiga och ibland oväntade saker du kan smaska på en hel kväll eller ha med dig som mellanmål - och samtidigt hålla din vikt i schack.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det är inte alltid vad du äter, utan mängden som kan bli avgörande för din vikt. Därför kan det vara bra att veta vilka snacks och mellanmål som du kan proppa i dig lite extra av utan att det påverkar måttet runt magen något nämnvärt, enligt sajten Bright Side.

Broccoli, selleri och gurka är klassiska kalorisnåljåpar, men det finns fler. Till på köpet innehåller många av de kalorisnåla sakerna en hel massa vitaminer och antioxidanter.

Läs också: Glöm inte mellanmålet – här är våra favoriter!

 

Åtta saker du kan äta mänger av – alla under 65 kalorier

Sockerärtor

En kopp sockerärtor innehåller bara ungefär 35 kalorier och är precis som namnet avslöjar en riktigt söt ärta. De innehåller både en hel del fiber och protein.

Jordgubbar

Att man kan sätta i sig smaskiga jordgubbar i stora lass utan att ta avsteg från dieten låter som en dröm. Jordgubbar har också en antiinflammatorisk effekt och är rika på kalium och fibrer.

Annons

Popcorn

När du sätter dig tillrätta i biostolen vill du oftast ha med dig både en och två snacks. Tur då att popcorn är en obligatorisk produkt på alla landets biografer! En näve popcorn består till stora delar av luft och avstår du från smör och salt behöver du inte rygga för antalet kalorier.

Läs också: 10 smala mellanmål – som är lätta att ta med!

Ruccola

Det lite beska bladet går bra att storkonsumera med sin låga kalorimängd. Två nävar ruccola, eller senapkål som det också heter, innehåller bara 10 kalorier! Ett hett tips är att äta den med olivolja och lite ost.

Läs också: Forskare: ”Här är världens nyttigaste snacks”

Äggviteomelett

Äggvita innehåller praktiskt taget inga kalorier alls, bara 17 kalorier per ägg. Blandar du äggvita med några tomater får du den mest hälsosamma omeletten någonsin! Det enda du behöver tänka på är vad du använder att steka i.

Läs också: Fixa smarrigt fredagsmys med nyttiga snacks

Grapefrukt

Annons

Står du ut med det syrliga hos grapefrukten så har du hittat en riktigt bra hjälpreda för att stabilisera din blodsockernivå. Grapefrukt är dessutom fullproppad med C-vitamin.

Läs också: 4 sunda snacks du kan äta med gott samvete

Björnbär 

De här svarta godsakerna har inte bara en fantastisk smak, de är också fulla av antioxidanter och C-vitamin.

Melon

Blir sötsuget extra påtagligt är melon en riktig höjdare. Melon innehåller dessutom hälften av den dagliga vitamin A- och C-dosen du behöver.

Läs också: 5 hälsosamma – och goda – snacks till fredagsmyset 

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Nyttiga mellanmål som hjälper dig gå ner i vikt 

nyttigt mellanmål

Läs också: Nyttiga mellanmål som hjälper dig gå ner i vikt 

 

Annons